Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Wolff geeft toe: "Hamilton dealt beter met zo'n situatie dan ik"

Mercedes verkeerd voor het eerst in jaren in een situatie waarin ze niet kunnen strijden voor de titel. Teambaas Toto Wolff geeft toe dat Mercedes-coureur Lewis Hamilton een stuk makkelijker met deze situatie om kan gaan dan hemzelf.

Hamilton Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © FIA Pool Image

Mercedes strijdt voor het eerst sinds jaren niet mee voor de F1-titel. Het team won maar liefst achter jaar achter elkaar de constructeurstitel, maar die streak lijkt dit jaar verbroken te worden. Mercedes-teambaas Toto Wolff geeft het team een flinke onvoldoende voor dit seizoen.

Maar hoe staat Mercedes-coureur Lewis Hamilton in de tegenvallende prestaties van Mercedes van dit jaar, vroeg Gazzetta dello Sport zich af. "Lewis is een grote, hij beheerst deze situatie beter dan ik", geeft Wolff toe.

"Hij laat zijn volwassenheid zien. Dat is belangrijk. Ook wanneer we ons in een lastig moment bevinden, heeft hij altijd een positieve aanpak."

De mentaliteit van Hamilton

Het doel van Mercedes en Hamilton is natuurlijk om nog een wereldtitel binnen te slepen en daar lijkt het voor nu even niet in te zitten. De 37-jarige Brit is redelijk op leeftijd (voor een F1-coureur) en nadat Sebastian Vettel bekend maakte een punt achter zijn carrière te zetten, wordt ook steeds vaker de vraag geopperd of ook Hamilton's einde in de Formule 1 in zicht is.

Wolff is echter stellig dat Hamilton nog steeds kan presteren. "Kijk maar naar Alonso. Waarom zou een coureur niet goed kunnen zijn wanneer hij ouder is dan 40. Als hij zich niet meer op zijn best voelt, zal hij stoppen, maar die beslissing ligt alleen bij hem."

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

43 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher doet een boekje open over zijn familie: "Hun mentaliteit is geweldig"