Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Toto Wolff

Wolff: "Hamilton had géén inspraak in Mercedes-line up voor 2020"

Mercedes treedt in 2020 aan met hetzelfde coureursduo als in 2017, 2018 en 2019. In Valtteri Bottas houdt Mercedes vast aan de voor Lewis Hamilton gedroomde teamgenoot, maar de meervoudig wereldkampioen had daar geen stem in.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Toen het nog niet bekend was dat Valtteri Bottas voor het vierde opeenvolgende jaar voor Mercedes zou rijden in 2020, werd er gefluisterd dat Lewis Hamilton inspraak zou hebben op wie zijn teamgenoot zou worden in 2020. Mercedes-teambaas Toto Wolff geeft nu in gesprek met RacingNews365 te kennen dat dat nooit het geval is geweest.

"Het klopt dat ik Lewis destijds om zijn mening heb gevraagd, juist omdat hij er uit eigen beweging nooit over zou beginnen", zo legt de Oostenrijker uit. "Hij gaf toen aan dat in zijn ogen beide coureurs (Bottas én Ocon, red.) het stoeltje verdienen en dat het hem niet uit zou maken wie zijn teamgenoot zou worden. Hij kon immers met beiden goed overweg."

"Lewis gedroeg zichzelf zelfs als een mentor voor Esteban en dat vond ik erg leuk om te zien", besluit Wolff, die uiteindelijk met Mercedes dus voor Valtteri Bottas koos. De Duitse constructeur ziet Ocon aan het eind van het seizoen naar Renault vertrekken, alwaar hij de teamgenoot wordt van Daniel Ricciardo.

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

6 reacties