Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Wolff hekelt gejuich na crash Hamilton: "Hopelijk kunnen we de fans wat verstand bijbrengen"

Toto Wolff heeft geen goed woordje over voor de fans die juichten toen Lewis Hamilton op vrijdag crashte, maar ook de fans die Max Verstappen uitjoelden op Silverstone snapt hij niet.

Wolff Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Tijdens het Grand Prix-weekend in Groot-Brittannië hoorden we de Britse fans joelen toen Max Verstappen aan het woord kwam. Op vrijdag in Oostenrijk waren er veel juichende fans toen Lewis Hamilton hard crashte. Beide incidenten worden veroordeeld door Mercedes-teambaas Toto Wolff, volgens wie de desbetreffende fans de sport niet snappen.

"Beide dingen zijn niet sportief. Als het wordt toegejuicht als een coureur crasht en in de muur eindigt, en als daar voor wordt geapplaudisseerd, dan moeten we dat bekritiseren. Dat roept vragen op over de houding en het begrip van de sport van die fans."

"Boegeroep is ook niet goed", zo verwijst hij naar vorige week. "Als teams strijden we en zijn we niet blij als we verliezen, maar het boegeroep is een persoonlijke aanval. Fans moeten zich eens inbeelden: wat als zij daar zouden staan en worden uitgejoeld. Dat is niet correct richting de coureur. Christian Horner werd in Silverstone ook uitgejoeld, dat was ook niet correct."

"Dus hopelijk kunnen we de fans wat verstand bijbrengen. We houden van de fans en we willen dat ze er zijn, emotioneel en passioneel zijn, maar het mag nooit persoonlijk worden."

Horner en Binotto keuren het ook af

Christian Horner, teambaas van Red Bull, genoot van de steun van alle fans tijdens de kwalificatiedag, maar keurt het gejuich eveneens af. "Het is geweldig om terug in Oostenrijk te zijn. Het team houdt ervan om hier te racen en de steun is geweldig. Passie is prachtig, maar dat moet niet overgaan in gespot met onze concurrenten."

Mattia Binotto, Ferrari-teambaas, voegt toe. "F1 is een sport, dat mogen we niet vergeten. Als je het over sport hebt, dan ontstaat er veel discussie omheen. De fans zijn zeker gepassioneerd, maar we mogen niet vergeten dat we van sport moeten genieten. Het gaat om plezier, entertainment, dus boegeroep is nooit goed, nooit correct."

Guenther Steiner, teambaas van Haas, wordt in de persconferentie op zaterdag ook gevraagd naar de situatie. Hij heeft geen idee hoe het is, want fans zijn alleen maar blij om hem en zijn coureurs te zien, grapt de Italiaan. Hij maakt het af met een oneliner: "Ik word altijd toegejuicht, wat ik ook doe!"

Ook interessant:

Verstappen reageert op 'lompe' sneer Hamilton

Hoe Verstappen reageert op een onnodige en zijn ogen misplaatste sneer van Hamilton? Je checkt het in deze video. Over Verstappen gesproken: Schumacher plaatste vraagtekens bij zijn verdedigende tactieken.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

97 reacties

Viaplay
x
Interview Lyrische Horner geniet van 'fenomenaal' Red Bull-collectief