Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff: "Ik wil Alonso niet beschuldigen, maar..."

0 punten voor Mercedes in Australië. Lewis Hamilton viel uit met een kapotte motor, terwijl George Russell in de voorlaatste ronde hard crashte terwijl hij op P7 reed. Speelde Fernando Alonso daar een rol bij?

Alonso Russell Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de slotfase van de race in Melbourne vochten George Russell en Fernando Alonso om de zesde plek. Het was Russell die Alonso achtervolgde, maar in de voorlaatste ronde ging het mis. De Brit crashte hard. Uit de data blijkt echter dat Alonso in die ronde op dat punt plots vroeger op de rem ging staan dan in de ronden daarvoor.

In een eerste reactie benadrukt Mercedes-teambaas Toto Wolff dat dat hem ook is opgevallen. Toch wil hij nog geen direct verband leggen met de crash van zijn coureur. "Ik wil Alonso niet beschuldigen van iets, want ik heb slechts een paar ronden teruggekeken, maar hij remde in de ronde van Russells crash op een punt waar hij de vijf ronden daarvoor niet had geremd."

"Was dat de reden dat George de controle over zijn auto verloor? Dat weet ik niet, ik heb hem nog nauwelijks gesproken."

Russell smeekte op de radio meteen om een rode vlag, omdat zijn auto midden op de baan op zijn zij lag. De zaak werd afgedaan met een VSC en zo eindigde de race ook. Had de rode vlag gezwaaid moeten worden? Volgens Wolff was het prima zo.

"George was erg vocaal over een rode vlag! Er kwam een VSC en dat neutraliseerde de race ook, dus dat was wat mij betreft prima. De vraag is hoe snel je de knop indrukt om de VSC op de baan te brengen."

Praat mee!

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"