Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Wolff looft sportiviteit Hamilton na crash: "Andere coureurs zeuren alleen maar"

Lewis Hamilton was de aanstichter van een touche met Oscar Piastri. Na afloop bood hij meteen zijn excuses aan en dat siert de coureur volgens teambaas Toto Wolff.

Hamilton Piastri Italy Sunday
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
Na een crash met Oscar Piastri in ronde 41 van de Italiaanse GP, was Lewis Hamilton er als de kippen bij om zijn eigen fout toe te geven. Ook Toto Wolff erkent dat zijn stercoureur fout zat als hij in gesprek met onder meer RacingNews365 naar het incident wordt gevraagd

"Ja, het was een fout. Vijf seconden straf is wat het menu zegt. Dit soort dingen gebeuren nou eenmaal. Het is hard racen. We hebben een paar van dit soort momenten gezien. Dus ja, de straf is te rechtvaardigen", oordeelt hij.

Sportiviteit Hamilton geprezen

Dat Hamilton meteen zijn excuses aanbood aan de McLaren-coureur, die zijn voorvleugel en zicht op een puntenfinish verloor, siert de zevenvoudig kampioen volgens Wolff.

"Hamilton is erg sportief als het op dit soort dingen aankomt. Hij is de enige coureur die ik zijn fout zie toegeven. Daar heb ik net met hem over gesproken. Hij zag Piastri niet: 'Dit is mijn fout', zei hij."

"Dat soort sportiviteit moet je bewonderen bij Lewis. De rest zeurt en zeikt alleen maar en probeert alleen maar onder een straf uit te komen."

Formule 1 GP Italië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zwaarbevochten zege Verstappen in Imola