Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff neemt Red Bull-'bevestiging' Verstappen met korreltje zout: "Volgens mij zei hij geen ja"

Is het een kwestie van Oost-Indische doofheid, of leest Toto Wolff iets tussen de regels door als hij geconfronteerd wordt met de woorden van Max Verstappen dat hij in 2025 voor Red Bull rijdt?

Wolff Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen gaf op de donderdag van de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk te verstaan dat men de focus al volle bak op 2025 heeft liggen als gevraagd wordt waar hij volgend jaar rijdt. Betekent dat dat hij volgend jaar dan dus voor Red Bull rijdt? 

"Je hebt dat niet kunnen opmaken uit mijn antwoord? Ik zei dat we al op de auto van volgend jaar focussen. Als dat het geval is, zegt dat al genoeg over waar ik rijd", luidt zijn antwoord tegenover onder andere RacingNews365.

Als Toto Wolff door oe24 geconfronteerd wordt met die 'bevestiging', laat hij voldoende ruimte voor een open interpretatie van die uitspraken. "Heeft Max daadwerkelijk 'ja' gezegd? Volgens mij heeft hij dat niet letterlijk zo gezegd, maar ik was er natuurlijk niet bij."

Het mag duidelijk zijn dat Verstappen nog altijd hoog op het verlanglijstje van Wolff staat, iets dat hij ook woordelijk nog maar eens bevestigt: "We houden zo lang mogelijk een stoeltje vrij. Het is allereerst aan ons om onze auto sneller te maken. Als de auto snel is, zullen meer snelle coureurs voor ons willen uitkomen."

"Ik heb het recent al vaak verkondigd. Max Verstappen is de beste coureur van het moment en iemand die ik bovendien heb leren kennen als een buitengewone jongeman. Iedereen die ook maar een kansje ziet, wil hem in de auto hebben. Ola Kallenius (CEO van Mercedes, red.) denkt daar net zo over."

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership