Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff prijst 'foutloze' Hamilton: "Hij haalt er het maximale uit"

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft niets anders dan lovende woorden over voor Lewis Hamilton. De wereldkampioen en zijn teamgenoot blijven het team volgens Wolff motiveren ondanks de tegenvallende performance van dit seizoen.

Mercedes en Lewis Hamilton staan dit seizoen voor een hele andere uitdaging als ze gewend zijn. De Duitse renstal won de afgelopen acht jaar de constructeurstitel en Hamilton mag zichzelf zevenvoudig wereldkampioen noemen. Voor het eerst in jaren ligt de focus niet op het winnen van het kampioenschap voor Mercedes, maar op het experimenteren met de Mercedes-bolide gedurende het seizoen om sneller te worden, aangezien de Duitse renstal nog niet kan tippen aan de titanen Red Bull en Ferrari. "Je ziet een zevenvoudig wereldkampioen in een auto die op dit moment gewoon niet goed genoeg is voor een kampioenschap", geeft Mercedes-teambaas Toto Wolff toe ten overstaan van de media, waaronder RacingNews365 . "Lewis pusht heel hard, haalt het maximale uit de auto en levert daarbij foutloos werk. Ze (Hamilton en George Russell, red.) presteren op dit moment allebei duidelijk beter dan de de auto." "Dat ze allebei zo positief zijn, samenwerken, elkaar uitdagen tijdens briefings, proberen uit te vinden wat de auto sneller maakt, met verschillende set-ups rijden om dingen uit te proberen - dat is echt fijn om te zien."

Wolff: "Lewis zijn houding is geweldig"

Het is natuurlijk een bittere pil voor de kampioenen en daarom looft Wolff des te meer zijn team en Hamilton, die moeten dealen met de grote tegenslag en moeten werken aan een comeback. "Lewis probeert het team te motiveren en energie te geven. Hij is positief op dagen dat het niet zo goed gaat. Zijn houding is geweldig. Dat is iets dat echt in hem is gegroeid door de jaren heen en het is duidelijk een van de belangrijkste factoren", vertelt Wolff, waarna hij het grote verschil met voorgaande jaren uitlegt. "De situatie is duidelijk heel anders. Als je voor een titel vecht, ben je gewoon volop geconcentreerd om te strijden met de andere coureur. Dit jaar is het anders, want we vechten tegen de auto."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"