Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Mercedes

Wolff schuldbewust: "Mercedes heeft de kansen niet optimaal benut"

Mercedes-teambaas Toto Wolff is natuurlijk niet blij met de vierde en de vijfde plaats in de Grand Prix van Singapore. Hij spreekt van gemiste kansen, maar met name over gemiste kansen in de kwalificatie.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Singapore GP Pte. Ltd

"We hebben onze kansen niet optimaal benut", zo begint Toto Wolff zijn terugblik op de Grand Prix van Singapore ten overstaan van RacingNews365. "De grootste gemiste kans was echter de kwalificatie. Daar waar we het weekend met een ijzersterke auto begonnen, was dat op het belangrijkste moment niet meer het geval."

Vanuit Lewis Hamilton kwam het verwijt dat Mercedes niet voor de undercut wilde gaan, terwijl dat volgens Hamilton de logische route naar de overwinning was. Hoewel Wolff ongetwijfeld niet blij was met de wijze waarop Hamilton zijn kritiek uitte, moet hij de coureur wel gelijk geven.

"We hebben de kans op een succesvolle undercut gemist, al denk ik dat zelfs Ferrari verbaasd is over hoe sterk het effect van die undercut was. Nadien was het zaak om óf onze positie ten opzichte van Max Verstappen te verdedigen (door de pitstop te maken, red.), óf alsnog voor de overwinning te gaan (door langer door te rijden). We kozen voor optie twee, ook al waren de kansen op succes veel kleiner. We hebben een gok genomen."

Het beoogde effect bleef duidelijk uit, aangezien uiteindelijk Lewis Hamilton achter diezelfde Max Verstappen kwam te zitten en zich tevreden moest stellen met de vierde positie aan het einde van de race. Teamgenoot Valtteri Bottas kwam niet verder dan P5.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Singapore 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van Singapore.

2 reacties