Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff verklaart waarom het Red Bull-drama maar door blijft gaan

De hele soap rond Red Bull is nu ruim een maand aan de gang en het lijkt voorlopig nog niet echt rustig te worden. De teambaas van Mercedes, Toto Wolff, heeft wel een idee wat er ten grondslag kan liggen aan de Red Bull-saga.

Wolff Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het hele verhaal begon met Christian Horner, die begin februari door een vrouwelijke medewerker werd beschuldigd van mogelijk grensoverschrijdend gedrag. Na een grondig onderzoek werd duidelijk dat Horner werd vrijgesproken, maar niet veel later werden er vermeende berichten van Horner gelekt naar onder meer de bazen van de Formule 1 en de media.

Jos Verstappen bemoeide zich met de zaak door te zeggen 'dat het zo niet door kon gaan' bij het team. Uiteindelijk werd de vrouwelijke medewerker geschorst, maar de onrust was daarna nog niet voorbij. In het weekend van de Grand Prix van Saoedi-Arabië kwam adviseur Helmut Marko zelf met het nieuws naar buiten dat hij mogelijk geschorst zou worden, maar een dag later leek dat een storm in een glas water.

Toto Wolff reageert bij het Oostenrijkse oe24 op de hele soap bij Red Bull. "We krijgen veel drama te zien, maar voor een team zoals Red Bull is deze situatie niet fantastisch."

Is de teambaas van Mercedes eigenlijk verrast door de wendingen die de hele situatie rond Horner neemt? "Nee, want we leven in een zeer transparante wereld. Als je iets niet zegt, dan wordt het alleen maar interessanter. Dat leidt tot meer vragen, meer verhalen en meer speculaties." Daarmee doelt Wolff waarschijnlijk op de korte verklaring van moederbedrijf Red Bull op de vrijspraak van Horner.

'Een beetje verwarrend'

"Het echte verhaal speelt op de achtergrond, namelijk de echt belangrijke kwestie", zo vervolgt de Oostenrijkse teambaas. "Waarom ging een vrouw, die zich niet op haar gemak voelde, naar HR (personeelszaken, red.)? Waarom is dit nog niet besproken? Daarnaast is er een voorlichtingsstrategie, die er van buitenaf een beetje verwarrend uitziet", zo legt Wolff uit.

Heeft hij daar dan een verklaring voor? "Ik denk dat de Oostenrijkers professioneel zijn, terwijl ze in Engeland alles klein proberen te houden. Maar dat is tegenwoordig niet meer mogelijk", zo ziet ook Wolff dat er twee kampen zijn binnen de hele organisatie van Red Bull.

En hoe kijkt de teambaas naar het geschetste scenario van Gerhard Berger? Hij voorspelde dat Horner zou blijven bij Red Bull, Marko en Newey het team zouden verlaten en Max Verstappen naar Mercedes zou gaan. "Ik zeg alleen: als Horner bij Red Bull blijft, dan zijn er spannende scenario's. Uiteindelijk draait het allemaal om de persoon Horner. Maar zoals ik al zei: ik lees alleen in de media over wat er intern bij Red Bull speelt", zo sluit hij af.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden