Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Wolff vol ongeloof na dominante prestatie Verstappen: "Van een andere planeet!"

Max Verstappen pakte op dominante wijze poleposition voor de Grand Prix van Oostenrijk. Mercedes-teambaas Toto Wolff keek met verbazing naar de prestatie van de Nederlander.

Verstappen Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Er stond geen maat op Max Verstappen in de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk. De Nederlander zette de rest van het veld op minimaal vier tienden en pakte zo overtuigend poleposition. Mercedes-teambaas Toto Wolff kon zijn ogen niet geloven en is realistisch over de prestaties van de Zilverpijlen. George Russell pakte de derde plaats, Lewis Hamilton eindigde op P5.

"Max is van een andere planeet", vertelt Wolff tegenover Sky DE. "Je moet je verwachtingen managen. Ik denk dat we een tiende hebben verloren, omdat George Oscar Piastri wilde verslaan. We hebben zeker niet ons volledige potentieel benut, maar zo is de auto nu eenmaal. We verliezen twaalf kilometer per uur ten opzichte van Verstappen in de snelle bochten. Dan kan je niets bereiken. Het verschil naar Max is alleen wel enorm op zo'n kort circuit."

Hamilton eindigde dus op de vijfde plaats, maar is het gehele weekend al niet tevreden. Hoe komt dat? "Lewis is niet blij met de auto, maar we moeten er ook bij stilstaan hoe klein de verschillen zijn. Het gaat om anderhalve tiende ten opzichte van zijn teamgenoot. Maar hij is inderdaad niet blij met de prestaties."

Tot slot: hoe ziet Wolff de race voor zich? "Max rijdt weg. Daarachter is de rangorde waarschijnlijk hetzelfde als in de kwalificatie."

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Brundle gruwelt "Zo oneerlijk naar Verstappen toe"