Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff vreesde Verstappen in slotfase: "We dachten dat het game over was"

Toto Wolff zag zijn stercoureur Lewis Hamilton naar de overwinning rijden in de Grand Prix van Bahrein. Echter, op enig moment had de Oostenrijker de zege alweer uit zijn hoofd gezet, want Max Verstappen kwam wel heel snel opzetten!

Wolff Bahrein 2021 Mercedes
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Mercedes baarde opzien met een opvallende strategie. Tot twee keer toe kwam Lewis Hamilton vrij vroeg naar binnen voor harde banden, waarbij de derde stint aanzienlijk langer duurde dan de tweede stint en dat op dezelfde compound.

Volgens teambaas Toto Wolff had Mercedes geen keus: "Het was denk ik een geweldige strategische strijd. In de eerste stint had Max Verstappen de race onder controle en dus gingen wij voor een gewaagde gok om een undercut te forceren. Dat deden we ook een tweede keer, waarna we wisten dat de banden op zouden raken richting het einde van de race", aldus Wolff in gesprek met Sky Sports F1.

"Aan het einde van de rit haalden we het net. Ik denk dat Hamilton even kampte met wat oververhitte banden aan de achterkant, maar toen Verstappen hem voorbijging moest hij die plek weer teruggeven, omdat we tijdens de race opeens te horen kregen dat ze weer op track limits letten. Dat heeft ons de overwinning bezorgd."

En die zege, die had Wolff op enig moment juist al uit zijn hoofd gezet: "We wisten niet of Red Bull een undercut op ons wilde proberen en dat wilden we voor zijn", vervolgt Wolff. "Op enig moment hebben we gedacht dat we het einde van de race niet gingen halen en dat het game over was."

"Maar opeens stonden er nog maar vijf ronden op het bord en dachten we dat we ingehaald gingen worden. Opeens stonden er nog maar drie ronden op het bord en opeens was er nog maar één ronde te rijden. En het uiteindelijk bleek het dus de juiste call."

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Bahrein 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"