Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Kleurt de volgende Ferrari F1-bolide zwart? Hamilton geeft antwoord

Lewis Hamilton hebben we de laatste jaren leren kennen als een voorvechter van gelijkheid en inclusiviteit. De Mercedes kleurde als steunbetoog zelfs zwart. Krijgen we volgend jaar om diezelfde reden een zwarte Ferrari? Hamilton geeft zelf antwoord.

Hamilton Leclerc
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Mercedes- Formule 1-bolides kenden we altijd als zilvergrijze bolides, maar toen Lewis Hamilton enkele jaren geleden campagne voerde tegen discriminatie en voor gelijkheid en inclusiviteit kleurde de bolide voor twee jaar zwart. In 2022 werd de auto weer zilvergrijs, vorig jaar was hij zwart en nu is hij deels zwart en deel zilvergrijs.

Met de overstap van Hamilton naar Ferrari is de vraag gerechtvaardigd of hij er bij Ferrari ook op in zal zetten de auto (deels) zwart te laten verven. Hij antwoordt ten overstaan van onder andere RacingNews365: "Ik heb al enige tijd geen zwarte bolide meer bestuurd, dus ik zal daar in het begin niet op inzetten."

"Nee hoor, we hebben heus gesproken over maatschappelijke thema's, waarbij John (Elkann, Ferrari-baas, red.) en het team het liefdadigheidswerk doen, dus we zullen Mission 44 en het werk dat Ferrari al doet in harmonie laten samenwerken."

"Ik ben sowieso van mening dat we binnen de Formule 1 meer moeten blijven doen, maar daarbuiten zullen we hand in hand het nodige doen. En dat is een opwindend vooruitzicht."

Ook interessant:

Was de Grand Prix van de Canada de leukste race van het seizoen? Misschien wel. Regen zorgde voor glibberige omstandigheden, spektakel en crashes, waarna Max Verstappen zich tot koning kroonde. Maar hoe cruciaal was deze zege nou voor de titelstrijd? Kom er maar in, Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers! 

Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Unibet heeft een super stunt! Win 30x jouw inzet bij een zege van jouw favoriete coureur in Hongarije. Wordt het Max, Lando, Lewis of toch George of Oscar?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na degelijke tweede training voor Verstappen in Hongarije