Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP nieuws

MotoGP Valencia: Zesde poleposition van het seizoen voor Quartararo

Fabio Quartararo mag zondag tijdens de GP van Valencia vanaf poleposition vertrekken. De Fransman was voor de zesde keer dit seizoen de snelste rijder in een kwalificatie-sessie. Marc Marquez kwalificeerde zich als tweede, voor de verrassend sterke Jack Miller die derde werd. De Australiër leek lange tijd zelfs op weg te zijn naar de poleposition, maar uiteindelijk doken Marquez en Quartararo nog onder de tijd van de Ducati-rijder. Valentino Rossi stelde teleur en zal zondag als 12e van start gaan.

Quartararo Valencia zaterdag kwalificatie 1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Q1

In het eerste gedeelte van de kwalificatie probeerde Jorge Lorenzo zich voor de laatste keer in zijn carrière te plaatsen voor het tweede gedeelte van de sessie. De Spanjaard maakte donderdag namelijk bekend dat hij dit weekend zijn laatste MotoGP-race rijdt, daarna hangt de vijfvoudig wereldkampioen zijn helm aan de wilgen.

De Honda-rijder kwam in zijn laatste kwalificatie-sessie echter ruim tekort om een gooi te doen naar de eerste twee plaatsen in het Q1-gedeelte. Daardoor zal Lorenzo zondag zijn laatste MotoGP-race vanaf de 16e plek aanvangen. Waar Lorenzo tekort kwam, daar was het Alex Rins die KTM-rijder Pol Espargararo nipt voor wist te blijven. Daardoor mochten de twee Spanjaarden zich klaarmaken voor het tweede gedeelte van de sessie.

Q2

Tijdens de eerste runs van de verschillende topcoureurs in het tweede gedeelte van de kwalificatie-sessie, werd het meteen duidelijk dat Quartararo de beste pace had te pakken. De Fransman was na afloop van de eerste run direct een dikke tiende sneller dan merkgenoot Vinales.

De concurrentie gaf zich echter nog niet gewonnen waardoor er een spannend slotstuk volgde op het circuit van Valencia. Verrassend genoeg was het Ducati-rijder Jack Miller die het bal opende met een tijd die ruim een tiende van een seconde sneller was dan de tijd van Quartararo. De Yamaha-rijder had echter zijn zinnen gezet op zijn zesde poleposition van het seizoen en de Fransman slaagde in zijn opzet. De pupil van Wilco Zeelenberg zette tijdens zijn laatste snelste ronde een tijd neer die een kleine tiende sneller was dan die van Miller. Tot grote teleurstelling van Miller zag hij daarna ook Marquez nog onder zijn tijd duiken.

Valentino Rossi kwam op vrijdag al tweemaal ten val en viel ook tijdens de kwalificatie zwaar tegen met een 12e tijd.

Uitslag kwalificatie GP Valencia 2019:

Pos. Coureur Merk
1. Fabio Quartararo Yamaha
2. Marc Marquez Honda
3. Jack Miller Ducati
4. Maverick Vinales Yamaha
5. Franco Morbidelli Yamaha

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie