Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Zesde tijd Verstappen in laatste training GP Singapore, Leclerc meldt zich aan kop

Charles Leclerc heeft de derde vrije training als snelste afgesloten. Voor het eerst dit weekend liet Ferrari zich aan kop van het veld zien. Max Verstappen kon zich ditmaal niet van voren laten zien en klokte de zesde tijd.

Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Singapore GP Pte. Ltd

De derde vrije training vormde voor de coureurs de laatste kans om zich voor te bereiden op de zeer belangrijke kwalificatie later vanmiddag. Charles Leclerc dook dook op de zachte band de 1.39 in en nam afstand van de rest van het veld. Lewis Hamilton, snelste man op de vrijdag, begin de sessie voortvarend op de medium band. De verwachting is dat de Duitse renstal zal proberen om zich vanmiddag op deze compound te kwalificeren.

Max Verstappen liet lang op zich wachten, iets dat een strategische keuze was. De Red Bull-coureur was tevreden over zijn afstelling en de omstandigheden vanmiddag tijdens de kwalificatie en race zullen wezenlijk anders zijn dan tijdens de derde training. Beide sessies worden in de avonduren verreden, op het moment dat de zon volledig onder is.

Uitslag Derde vrije training - Singapore

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Halverwege de training meldde Verstappen zich voor het eerst op de baan, waarbij hij de zachte band monteerde voor een snelle run. Juist op dat moment raakt Sergio Perez de muur, waarmee hij zorgde voor een rode vlag en Verstappen kon onverrichter zaken terug naar de pitbox.

De Red Bull-coureur wist in zijn eerste poging direct de derde tijd te noteren, met een 1.39,3, waarmee hij twee tienden langzamer was dan Valtteri Bottas en Leclerc. Laatstgenoemde verpulverde de snelste tijd met een 1.38,1, waarmee hij bijna een seconde sneller was dan de rest van het veld.

In de slotminuten gingen alle favorieten nog eenmaal de baan op met een set van de zachte band. Verstappen was bezig aan een verbetering van zijn eigen tijd, maar stuitte op verkeer en brak zijn run af. Hamilton wist zijn tijd wel aanzienlijk te verbeteren en noteerde de tweede tijd op twee tienden van Leclerc. Het Red Bull-duo Albon en Verstappen eindigde uiteindelijk op de vijfde en zesde plaats, op een volle seconde achterstand.

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365 met Tim Coronel, Joe van Burik en Jeroen van Inkel.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Singapore 2019 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
LIVE Eerste vrije training Formule 1 GP China 2024