Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

"Ziekmaker Mercedes is het grootste probleem van Red Bull en de Formule 1"

Michael Bleekemolen genoot volop van de Grand Prix van Italië, niet in de laatste plaats omdat Mercedes eens niet alle troeven in handen had. Hij wijst dat aan als het grootste probleem, niet alleen van Red Bull, maar van de hele Formule 1.

Bottas Monza
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

"Dit was een wel heel bijzondere, hè! Je moet hem eigenlijk eens terugkijken om te snappen hoe die race zich nu uiteindelijk heeft ontvouwd", zo roept voormalig Formule 1-coureur Michael Bleekemolen vol enthousiasme in een interview met RacingNews365. Hij merkt op dat de uitslag misschien niet eens zo door de war is geschopt door de safety car en de rode vlag als de namen vooraan mogelijk doen vermoeden.

"De mensen die vooraan reden, reden ook echt hard", aldus Bleekemolen, die met name genoot van Carlos Sainz, op de zaterdag al: "De startopstelling is me het meeste bijgebleven. Dat er opeens andere mensen helemaal vooraan stonden, waaronder een Carlos Sainz, maakt het eindelijk ook eens een keer leuk. Het toont aan dat alles steeds dichter bij elkaar komt, op de Mercedessen na."

'Op de Mercedessen na'. Bleekemolen baalt ervan dat hij die voetnoot moet plaatsen: "Zonder die dominantie zou de Formule 1 natuurlijk zó fantastisch zijn, maar op dit moment is Mercedes de enige constante factor", vervolgt de uitbater van Bleekemolens Race Planet, die Mercedes tevens ziet als Red Bulls grootste 'probleem'.

Mercedes verpest het een beetje

- Michael Bleekemolen

"Er wordt nu wel heel negatief gereageerd op Red Bull, maar zo moet je het natuurlijk niet zien. Iedereen heeft weleens een maandagmorgen waarop het niet lekker loopt en voor Red Bull was dat nu even een heel weekend."

Dat neemt echter niet weg dat als Red Bull wel maximaal presteert, het team alsnog niet is opgewassen tegen Mercedes. "Het probleem is dat die twee Mercedessen veel te hard gaan, dat is nog wel een ding. Mercedes is daardoor het grootste probleem van Red Bull, maar ook van de Formule 1. Mercedes verpest het een beetje."

Het is echter niet zo dat hij met zijn uitspraken Mercedes iets verwijt, in tegendeel: "Wat dat team laat zien, is ronduit fantastisch, maar heel realistisch gezien is Mercedes door die dominantie wel de ziekmaker van het veld. Het is echter aan de andere teams om het tij te keren."

Red Bull droop na de Grand Prix van Italië met de staart tussen de benen af. Komt daar nu het besef van wat Max Verstappen allang riep? Namelijk dat de wereldtitel toch echt buiten handbereik is? Tom Coronel weet het in de nieuwste podcast van RacingNews365, die hieronder te beluisteren is, helemaal zeker.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Italië 2020 RN365 Nieuwsdossier

29 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023