Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Zo gaat de nieuwe Red Bull-bolide van Max Verstappen heten

Max Verstappen kwam dit seizoen in actie in de Red Bull Racing RB16. De naam van zijn auto voor 2021 is echter opvallend.

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De naam van de Red Bull-wagens laat zich normaal gesproken makkelijk raden. Het team begon met de RB1 en ieder daaropvolgend seizoen werd er één bijgeteld.

In 2020 ging de Red Bull van Max Verstappen dan ook door het leven als de RB16 - wat gelijk stond aan het zestiende seizoen dat Red Bull Racing in de Formule 1 actief was. Normaal gesproken zou in 2021 dan ook de RB17 volgen, maar niets is minder waar.

Red Bull kiest ervoor om de nieuwe auto de RB16-B te noemen en breekt daarmee met de traditie van het team. Teambaas Christian Horner legt ten overstaan van RacingNews365 uit waarom het team afstapt van haar filosofie.

"Voor het eerst in onze F1-historie wijken we hiervan af en de nieuwe auto gaat de RB16-B heten, niet de RB17. De reden daarvoor is dat we zoveel van de onderdelen van de huidige auto ook in 2021 gebruiken, waarschijnlijk zelfs 60%."

Reden hiervoor is dat de F1-regels voor volgend seizoen nauwelijks wijzigen. Sterker nog, de FIA schrijft voor dat veel aan de auto hetzelfde moet blijven ten opzichte van de huidige bolides. Reden hiervoor is dat gepoogd wordt om de kosten te reduceren aangezien veel teams zwaar te lijden hebben onder de coronacrisis. Hierop is besloten dat alle teams twee tokens hebben die ze in kunnen zetten voor de specifieke ontwikkeling van bepaalde onderdelen van de auto.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2020 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Reacties na knotsgekke GP Australië