Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Zo klein denkt Mercedes dat haar achterstand op Red Bull nog is

Mercedes had aan het begin van het huidige Formule 1-seizoen een flinke achterstand op Red Bull en Ferrari. Langzaam maar zeker zijn ze dichter bij gekomen. Hoe klein is het gat?

Hamilton Verstappen Perez Top Three Mexican GP 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is dit jaar niet het Formule 1-seizoen waar Mercedes op hoopte. Met nog twee races te gaan is er nog altijd geen overwinning geboekt, al komt de Duitse renstal steeds dichter bij. In Mexico leek een overwinning mogelijk toen Lewis Hamilton ronden lang druk kon zetten op raceleider Max Verstappen. Uiteindelijk won de Nederlander alsnog met een ruime voorsprong.

Toch is er veel progressie geboekt. Wat is het gat naar topteams Red Bull en Ferrari? "Ik denk dat het verschilt per circuit, maar ver van Ferrari zitten we niet meer af. In Mexico zaten we er zelfs voor", zegt een tevreden James Vowles in de Mexico-debrief van Mercedes. "Het wordt een spannend gevecht tussen de twee teams."

"Red Bull staat echter nog voor ons", zo moet de hoofdstrateeg van Mercedes toegeven. "Ik denk niet dat het drie tienden is zoals we in de kwalificatie zagen, maar het zal een paar tienden zijn in de volgende races."

Concurrentie van Mercedes in Brazilië?

"We komen steeds dichter in de buurt", zegt Vowles, doelend op het krimpende gat tussen Red Bull en Mercedes. "Als we het vergelijken met eerder dit seizoen: soms kwamen we nauwelijks Q1 uit of Q3 in, terwijl we nu zowat strijden voor onze eerste overwinning van het jaar. We hebben wel degelijk stappen gemaakt."

Mercedes heeft nog twee kansen dit jaar om een overwinning te pakken, want anders blijft de teller in 2022 op nul staan. Brazilië vormt de eerste mogelijkheid. "Het is een circuit waar onze coureurs het normaal gesproken goed doen en er is een sprintrace, waardoor we meer punten kunnen pakken. Met een auto die binnen een paar tienden van de concurrent zit, kan er veel gebeuren."

Ook interessant:

Verstappen moet Mercedes méér vrezen dan Ferrari op weg naar nóg meer records

Red Bull stond in Mexico in de spotlights. Vanwege de straf voor het overschrijden van de budgetcap, vanwege het boycotten van Sky Sports en vanwege het dominante optreden van Verstappen. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken alles in de nieuwe aflevering van de RN365 Formule 1-podcast.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

23 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"