Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Zo klein denkt Mercedes dat haar achterstand op Red Bull nog is

Mercedes had aan het begin van het huidige Formule 1-seizoen een flinke achterstand op Red Bull en Ferrari. Langzaam maar zeker zijn ze dichter bij gekomen. Hoe klein is het gat?

Het is dit jaar niet het Formule 1-seizoen waar Mercedes op hoopte. Met nog twee races te gaan is er nog altijd geen overwinning geboekt, al komt de Duitse renstal steeds dichter bij. In Mexico leek een overwinning mogelijk toen Lewis Hamilton ronden lang druk kon zetten op raceleider Max Verstappen. Uiteindelijk won de Nederlander alsnog met een ruime voorsprong. Toch is er veel progressie geboekt. Wat is het gat naar topteams Red Bull en Ferrari? "Ik denk dat het verschilt per circuit, maar ver van Ferrari zitten we niet meer af. In Mexico zaten we er zelfs voor", zegt een tevreden James Vowles in de Mexico-debrief van Mercedes. "Het wordt een spannend gevecht tussen de twee teams." "Red Bull staat echter nog voor ons", zo moet de hoofdstrateeg van Mercedes toegeven. "Ik denk niet dat het drie tienden is zoals we in de kwalificatie zagen, maar het zal een paar tienden zijn in de volgende races."

Concurrentie van Mercedes in Brazilië?

"We komen steeds dichter in de buurt", zegt Vowles, doelend op het krimpende gat tussen Red Bull en Mercedes. "Als we het vergelijken met eerder dit seizoen: soms kwamen we nauwelijks Q1 uit of Q3 in, terwijl we nu zowat strijden voor onze eerste overwinning van het jaar. We hebben wel degelijk stappen gemaakt." Mercedes heeft nog twee kansen dit jaar om een overwinning te pakken, want anders blijft de teller in 2022 op nul staan. Brazilië vormt de eerste mogelijkheid. "Het is een circuit waar onze coureurs het normaal gesproken goed doen en er is een sprintrace, waardoor we meer punten kunnen pakken. Met een auto die binnen een paar tienden van de concurrent zit, kan er veel gebeuren."

Viaplay
# Coureur Punten
# Team Punten
Volledige stand
x
LIVE Race Formule 1 GP Bahrein