Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Zo stelt Max Verstappen zijn derde plaats in het WK veilig

Max Verstappen heeft een geruime voorsprong in het klassement op Charles Leclerc, maar de Monegaskische Ferrari-coureur kan wel degelijk zijn rivaal nog passeren. RacingNews365 zocht uit wat Verstappen moet doen om Leclerc achter zich te houden.

Leclerc Verstappen gevecht
Analyse
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Met nog één wedstrijd op de Formule 1-kalender van 2019 heeft Max Verstappen voor de tweede jaar op rij de mogelijkheid op de derde plaats in het klassement te eindigen. Vorig jaar liep de Nederlandse stercoureur van Red Bull een ticket naar het FIA-gala mis, dit jaar is de kans aannemelijk dat Verstappen wél naar de prijsuitreiking, die wordt gehouden in Parijs, zal mogen gaan.

In tegenstelling tot 2018 moet Verstappen dit seizoen niet Kimi Raikkonen maar Ferrari-coureur Charles Leclerc van zich af zien te houden om de bronzen trofee in ontvangst te mogen nemen. In aanloop naar de Grand Prix van Abu Dhabi heeft de Red Bull-coureur precies elf punten voorsprong op zijn Monegaskische rivaal, evenals één overwinning meer.

Verstappen wint, eenvoudig derde
Als de Red Bull-coureur erin slaagt de laatste Grand Prix van het jaar te winnen, brengt hij zijn totaal van overwinningen naar vier en is hij er daarmee twee stuks los van Leclerc. Qua punten is hij dan ruim los van Ferrari-coureur, Verstappen heeft op dat moment achttien punten meer dan zijn rivaal. Het maakt dan ook niets uit wie de snelste raceronde rijdt, die ene punt zal het verschil niet maken.

Verstappen wordt tweede, Leclerc mag winnen
Stel dat Ferrari in Abu Dhabi ineens zijn snelheidsvoordeel terugvindt en het met Leclerc de wedstrijd domineert en het seizoen in stijl afsluit, dan nog kan Verstappen zonder problemen tweede worden. In deze situatie komt de Ferrari-coureur namelijk uit op 274 punten, of 275 punten, mits hij de snelste ronde rijdt. Verstappen eindigt het seizoen dan met vier (of drie) punten meer dan zijn tegenstander.

Verstappen wordt derde, nu spant het erom
In het geval dat Verstappen de eerste twee treden van het podium misloopt en derde wordt in de Grand Prix van Abu Dhabi, dan begint het erom te spannen voor de Nederlander. Als Leclerc de wedstrijd weet te winnen en hij de snelste ronde niet pakt, dan behoudt Verstappen de derde positie met één punt verschil. Echter, wint Leclerc en grijpt hij de snelste ronde wél, dan is het de Ferrari-coureur die er met de derde plaats vandoor gaat. De twee komen dan namelijk op gelijke hoogte qua punten én overwinningen en aangezien Leclerc meer tweede plaatsen heeft behaald, is hij het die de derde plaats pakt.

Hieronder bekijk je de overige manieren waarop Verstappen derde kan worden in het klassement.

Zo blijft Verstappen Leclerc voor in het klassement

Resultaat Verstappen Resultaat Leclerc Verschil
P1 (285 punten) P2 (267 punten) 18 punten
P2 (278 punten) P1 (274 punten) 4 punten
P3 (275 punten) P1 (274 punten) 1 punt
P4 (272 punten) P2 (267 punten) 5 punten
P5 (270 punten) P2 (267 punten) 3 punten
P6 (268 punten) P2 + FL (268 punten) 0 punten
P6 (268 punten) P2 (267 punten) 1 punt
P7 (266 punten) P3 (264 punten) 2 punten
P8 (264 punten) P4 (261 punten) 3 punten
P9 (262 punten) P4 + FL (262 punten) 0 punten
P9 (262 punten) P4 (261 punten) 1 punt
P10 (261 punten) P4 (261 punten) 0 punten

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2019 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden