Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Zoon Hunt vergelijkt Verstappen met zijn vader: "Meer dan Hamilton"

Freddie Hunt zit dit Formule 1-seizoen op het puntje van zijn stoel. De zoon van oud-Formule 1-coureur James Hunt vergelijkt het gevecht tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton met de strijd die zijn vader had met Niki Lauda. "Verstappen lijkt meer op mijn vader dan Hamilton."

Verstappen podium Russia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

De strijd om het kampioenschap is dit jaar ongekend spannend. Lewis Hamilton staat na vijftien races maar twee punten voor op Max Verstappen. Het duel tussen de zevenvoudig wereldkampioen en de Nederlandse uitdager doet denken aan andere epische gevechten. Freddie Hunt, zoon van F1-coureur James Hunt, vergelijkt de 2021 titelstrijd met het kampioenschapsjaar van zijn vader. "Dit seizoen is waarschijnlijk het beste kampioenschap wat ik ooit heb gezien. Ik vind het wel wat lijken op het kampioenschap in 1976. Het zit extreem dicht bij elkaar en is heel spannend," zegt Hunt in gesprek met La Gazetta dello Sport.

Als Hunt jr. moet kiezen wie van de huidige titelrivalen het meeste op zijn vader lijkt, is hij daar heel duidelijk in. "Verstappen heeft meer weg van mijn vader dan Lewis. In werkelijkheid lijkt Hamilton in niets op James." Hunt was een coureur die rookte en dronk tijdens een seizoen en zich niks aantrok van wat anderen over hem zeiden.

Toch ziet Hunt wel één groot verschil tussen de strijd die zijn vader in 1976 had met Niki Lauda en nu. "Er is geen respect op de baan", aldus de zoon van de oud-Formule 1-coureur. "Niki en mijn vader hadden meer respect voor elkaar en lieten meer ruimte in de gevechten. Ze wisten dat als ze te veel risico's namen, ze een vriend zouden kunnen vermoorden."

De Formule 1 vandaag de dag is natuurlijk ook een stuk veiliger als in de jaren 70. Hunt noemt de aanvaring van Verstappen en Hamilton tijdens de Grand Prix van Engeland als voorbeeld. "In die tijd zou Max na een ongeval zoals in Copse beslist niet zo makkelijk uit de auto zijn gestapt, gezien de snelheid waarmee hij de muur raakte."

Ook interessant:

Niet Hamilton maar Verstappen de grote winnaar in Rusland

In de nieuwste RN365-podcast wordt de knotsgekke Russische GP uitvoerig besproken. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk concluderen dat Max Verstappen en niet Lewis Hamilton de grote winnaar was in Sotsji. Luister de podcast hieronder.

14 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Tijdschema Hoe laat beginnen de trainingen voor de Formule 1 GP van Spanje?