Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Zorgt Verstappen voor een langer verblijf van Hamilton in F1?

Lewis Hamilton heeft een aflopend contract bij Mercedes, en niemand weet hoe lang hij nog door wil racen in de Formule 1. Hij geniet in ieder geval met volle teugen van het gevecht met de Nederlander en dat vergroot de kansen op een langer verblijf van de regerend wereldkampioen alleen maar.

Hamilton Verstappen Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Na twee heerlijke gevechten tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen staat de Formule 1 aan de vooravond van het derde Grand Prix-weekend van het seizoen. In aanloop naar de race wordt Lewis Hamilton in gesprek met onder meer RacingNews365 de vraag voorgelegd welk van de twee teams er op dit moment nou de betere is?

Zijn antwoord is even kort als krachtig. "Red Bull ligt voor op Mercedes, maar we hebben het tijdens de eerste twee races goed gedaan. Er is echter nog een lange weg te gaan", zo is de zevenvoudig kampioen van mening. Het contract van Hamilton loopt aan het einde van het jaar alweer af en de grote vraag die de komende maanden beantwoordt zal moeten worden, is of hij opnieuw zijn verbintenis zal verlengen.

Een antwoord daarop heeft hij nog niet, maar door de huidige situatie staat de Brit zeker niet te springen om zijn helm aan de wilgen te hangen. "Ik ben heel spontaan, dus de situatie kan altijd veranderen. Ik geniet in ieder geval van het gevecht dat we hebben met Red Bull, het wordt steeds spannender en de uitdaging is groter. Ik geniet bovendien nog steeds van de samenwerking met dit team."

Tegelijkertijd is Hamilton van mening dat er nog veel werk aan de winkel is binnen de Formule 1, dat nog niet divers genoeg is. Als hij langer in de sport blijft, zullen de veranderingen op dat gebied sneller komen, denkt hij. "Het is aanmoedigend om te zien hoe mijn team steeds inclusiever en diverser wordt, maar we hebben nog steeds veel werk te verrichten in deze sport. Als ik in de Formule 1 blijf, dan is de kans groter dat er verandering teweeg wordt gebracht, dat is ook iets waar ik rekening mee houd. Hoe lang ik in de sport zal blijven? Geen idee, we zullen het zien."

Afgelopen week testte hij in ieder geval al de 2022-banden uit voor Pirelli, dat dan met 18 inch banden komt. Normaal is hij geen fan van testdagen, maar nu zei hij meteen ja. "Dat was waarschijnlijk de eerste keer ooit. Het plan is om volgend jaar ook in de sport te zijn", verklapt hij. "Dus ik wil Pirelli helpen om ervoor te zorgen dat ze een beter product leveren. De coureurs, wij allemaal denk ik, willen dat graag, betere banden. Het was een goede test, het was de eerste stap met deze banden, maar zeker geen slechte eerste stap."

Ook interessant:

Het circuit van Portimao is prachtig gelegen in de heuvels van de Zuid-Portugese Algarve. De baan is relatief nieuw voor de Formule 1, dus een nadere kennismaking met gids Rudy van Buren is op zijn plaats.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Portugal 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Startgrid Gewijzigde startopstelling Formule 1 GP Spanje na dubbele gridstraf