Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Renault F1 team

Abiteboul niet blij met Ricciardo: "Hij legde te veel druk op Renault"

Komend seizoen verwelkomt Renault de Fransman Esteban Ocon bij het team als vervanger van Nico Hulkenberg. Teambaas Cyril Abiteboul verwacht dat Ocon zorgt voor een positieve dynamiek binnen het team, in tegenstelling tot de dynamiek die Daniel Ricciardo afgelopen seizoen veroorzaakte.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault F1

Nadat Esteban Ocon een jaar lang vanaf de zijlijn moest toekijken mag hij aankomend seizoen eindelijk weer achter het stuur van een Formule 1-wagen kruipen. Cyril Abiteboul, de eindverantwoordelijk bij het Formule 1-team van Renault, juicht de komst van zijn landgenoot toe.

"Ocon zal denk ik zorgen voor een nieuwe, positieve dynamiek binnen het team", zo wordt Abiteboul geciteerd door Autosport.com. "Hij zal ons een andere kant op pushen, nieuwe energie, nieuwe agressiviteit meenemen naar het team en bovendien voor een positieve sfeer zorgen."

Vorig jaar was dat volgens Abiteboul namelijk niet het geval. Ook toen verwelkomde het Franse team in de vorm van Daniel Ricciardo een nieuwe coureur. De Australiër stapte over van Red Bull naar Renault, waardoor hij vanwege zijn hoge verwachtingspatroon volgens Abiteboul voor een negatieve dynamiek zorgde.

"Veel mensen linken het tegenvallende seizoen dat we afgelopen jaar kenden aan onze keuze voor Daniel, als een negatieve dynamiek. Ik heb veel bewondering voor de manier waarop hij het team heeft gepusht, maar vanwege de hoge verwachtingen die hij creëerde in de media legde hij te veel druk op het team."

Bij Ocon zal dat dus wel anders zijn, aangezien de Fransman in tegenstelling tot zijn toekomstig teamgenoot nog nooit bij een topteam heeft gezeten, zo denkt de teambaas te weten: "Esteban zit nog in de beginfase van zijn carrière. Dat hij eindelijk weer kan racen is juist positief en zorgt hopelijk ook voor een positieve dynamiek in het team", aldus Abiteboul.

32 reacties

    Video De revolutionaire, nieuwe ophanging van Verstappen