Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Update: Afwijkend tijdschema Formule 1 GP Japan 2019

De voor Honda belangrijkste afspraak van het jaar staat voor de deur. Op het circuit van Suzuka wordt de Formule 1 Grand Prix van Japan verreden, een voor Nederland nogal vroege bedoening, ook ná de aanpassingen in het tijdschema.

GP Japan 2018
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De Grands Prix van Singapore en Rusland werden nog wel op redelijk vertrouwde tijdstippen (Nederlandse tijd) verreden, maar nu de Formule 1 begint aan de laatste vijf races van het jaar, moet men regelmatig óf vroeg opstaan, óf lang wakker blijven.

Wie echt helemaal niks wil missen van de actie op Suzuka, doet er goed aan 's ochtends om 03:00 uur de wekker te zetten voor de eerste vrije training op vrijdag. De tweede oefensessie begint vier uur later om 07:00 uur.

De zaterdag is in zijn geheel uit het programma geschrapt vanwege tyfoon Hagibis, waardoor de derde vrije training komt te vervallen. De kwalificatie wordt doorgeschoven naar de vroege zondagochtend, 03:00 uur Nederlandse tijd. Een paar uur later volg je de race met het ontbijt op schoot om 07:10 uur.

Tijdschema Grand Prix Japan 2019

Datum Sessie Tijd
Vrijdag 11 oktober Eerste vrije training 03:00 - 04:30 uur
Vrijdag 11 oktober Tweede vrije training 07:00 - 08:30 uur
Zaterdag 12 oktober - -
Zondag 13 oktober Kwalificatie 03:00 - 05:00 uur
Zondag 13 oktober Race 07:10 uur

Kan Max Verstappen in Japan goed voor de dag komen? Luister nu naar de nieuwste RacingNews365 podcast, waarin uitgebreid vooruit wordt geblikt op de Grand Prix van Japan.

Unibet heeft een super stunt! Win 30x jouw inzet bij een zege van jouw favoriete coureur in Hongarije. Wordt het Max, Lando, Lewis of toch George of Oscar?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Brown Stookt Red Bull-vuurtje verder op: "Dan gaan we meer van de onrust zien"