Alexander Albon

Albon gediskwalificeerd na kwalificatie GP Australië

Alexander Albon is geschrapt uit de uitslag van kwalificatie in Australië. De Williams-coureur verliest zijn resultaat, waardoor hij achteraan de grid wordt geplaatst op zondag.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

Alexander Albon ziet zijn behaalde kwalificatieresultaat verdwijnen nadat hij door de FIA is gediskwalificeerd. De Williams-coureur zette de zestiende tijd neer, waardoor hij niet verder kwam dan Q1. Onderweg naar de pitstraat moest hij zijn bolide echter parkeren naast het circuit. Later bleek dat er te weinig brandstof aan boord was.

De FIA probeerde een brandstofsample uit de tank van Albons bolide te halen, maar dit mislukte. Er zat minder brandstof in dan het minimum van een 1.0 liter, waarna de Thai zich samen met een vertegenwoordiger van William moest melden bij de stewards. Hier werd bepaald dat de regels zijn overtreden en Albon dus gediskwalificeerd is.

Albon mag meedoen met GP van Australië

De diskwalificatie zal niet enorm pijnlijk zijn voor Albon. Na een botsing met Lance Stroll tijdens de GP van Saoedi-Arabië kreeg de coureur al een gridstraf van drie plaatsen opgelegd. Hij kwalificeerde zich in eerste instantie op P16, maar zou de race starten vanaf de negentiende plaats.

Nu het resultaat van de kwalificatie ongeldig is, wordt hij teruggezet naar de achterkant van de grid. Albon mag gewoon meedoen met de GP van Australië: hier heeft Williams toestemming voor gevraagd aan de FIA.