Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Alexander Albon

Albon: "In België kon ik eindelijk critici de mond snoeren"

Na twaalf races te hebben gereden voor Scuderia Toro Rosso, maakte Alexander Albon tijdens de Grand Prix van België zijn opwachting voor Red Bull Racing. Hij had volgens hem tijd nodig om te kunnen wennen aan zijn nieuwe werkomgeving.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Tijdens de zomerstop maakte Alexander Albon promotie van Toro Rosso naar Red Bull, als vervanger van de teleurstellende Pierre Gasly. Naar eigen zeggen moest hij wennen aan de nieuwe omgeving, waar hij meer in de spotlights staat dan bij zijn vorige werkgever.

In een interview met de officiële website van Honda Racing, vertelt Albon over zijn eerste race voor Red Bull, tijdens de Grand Prix van België. "Ik had gemengde gevoelens over het weekend. Eigenlijk wilde ik me afsluiten om me goed te concentreren op het racen. Alleen wilden de fans mij zien, de media wilden mij zien en het team móést mij wel laten zien. Het waren dus stressvolle dagen voor mij."

Ondanks de stress die hij ervoer tijdens de Belgische GP, finishte Albon op de vijfde plaats. Het was voor hem de juiste manier om critici de mond te snoeren. "Voor het weekend dachten sommigen dat Daniil Kvyat de juiste keuze voor Red Bull zou zijn. Met mijn resultaat kon ik bij hen duidelijk maken dat ik niet een slechte optie was. Het was een stressvol weekend, maar ik was erg blij met hoe het was verlopen."

2 reacties

    Podcast Mercedes voelt de druk van Verstappen en Red Bull