Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

"Albon kan het Verstappen in 2020 een stuk lastiger maken"

Alexander Albon kwam in 2019 nauwelijks in de buurt van het tempo van Max Verstappen. In 2020 kan dat weleens anders zijn, zo vermoedt althans Nederlands racetalent Richard Verschoor.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Als RacingNews365 aan Richard Verschoor vraagt wie in zijn ogen in 2019 in positieve zin opviel, twijfelt hij geen seconde over zijn antwoord: "Sowieso Alexander Albon. Ik vind het gewoon een goede coureur en als je bekijkt wat hij in korte tijd heeft laten zien, sluit ik niet uit dat hij Max Verstappen in 2020 wat vaker kan triggeren."

Wat Verschoor betreft heeft Red Bull halverwege 2019 de juiste keuze gemaakt door Pierre Gasly te vervangen door de Brits-Thaise coureur: "Die is natuurlijk ook niet slecht, maar ik denk dat Albon beter in staat is om Verstappen af en toe uit te dagen. Ik denk dat hij zich wat makkelijker aan de omgeving van Red Bull aan heeft weten te passen."

"Niet dat Albon Verstappen straks zoek gaat rijden, dat wil ik niet zeggen, maar het wordt vaak vergeten dat hij afgelopen jaar nog maar een rookie was. Vergeet niet dat Max Verstappen er nu al vijf seizoenen op heeft zitten. Zo beschouwd heeft Alexander nog wel even te gaan. Ik denk echt dat hij het volgend jaar goed kan gaan doen."

Naast Alexander Albon vielen Verschoor ook de andere twee rookies op, waarbij hij met name positief is over George Russell: "Dat is echt een toekomstig wereldkampioen. Wat hij heeft laten zien in de GP3 en de Formule 2 was zeer indrukwekkend, aangezien hij relatief gemakkelijk won. En dat hij Robert Kubica met 21-0 heeft verslagen in de kwalificaties zegt bovendien ook wel wat."

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

6 reacties