Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Albon: "Mercedes speelt nog verstoppertje"

Alexander Albon kende een moeizaam begin van zijn tweede testweek. Technische problemen hielden hem lange tijd aan de kant, maar over de vorm van Red Bull maakt hij zich geen zorgen.

Albon Barcelona dag 2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het tempo zal door de teams de komende dagen verder opgevoerd gaan worden. Voor Alexander Albon bestond de ochtend uit wachten tot zijn RB16 gemaakt was en het rijden van twee langere stints op de harde band. Daarop scherpte hij zijn beste tijd van vorige week op dezelfde band flink aan, tot een 1.17,5.

"Deze week draait het meer om de performance. Onze auto gaat goed en we hebben al stappen gezet ten opzichte van vorige week", aldus Albon ten overstaan van RacingNews365.

"Het is echter nog even afwachten hoe goed die rondetijd was, maar we gaan de juiste richting op. Het is en blijft echter een wintertestdag en ik denk dat Mercedes nog verstoppertje speelt."

De woorden van Albon lijken niet uit de lucht te zijn gegrepen, want in de snelle eerste sector verloor Lewis Hamilton ruim twee tienden ten opzichte van Albon. In de langzame, maar technische laatste sector was de W11 van Mercedes echter heer en meester. Liefst drie tienden won Hamilton daar terug op de Red Bull-coureur.

Red Bull richt zich volgens Albon maximaal op de setup van de auto: "We proberen het window waarin de auto snel is goed te krijgen en ervoor te zorgen dat wij ons comfortabel in de auto voelen. De basis is al goed, maar we proberen ons met kleine stapjes te verbeteren en klaar te stomen voor Melbourne."

Max Verstappen kende een uitstekende testweek in zijn nieuwe Red Bull, maar Mercedes was wederom ijzersterk. En speelde Ferrari verstoppertje of zijn er echt problemen? Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen behandelen dit en nog veel meer in de nieuwste aflevering van de RacingNews365-podcast, die hieronder te luisteren is.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Alexander Albon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Horner: 'Achterbakse actie van één van onze concurrenten'