Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Alexander Albon

Albon zoekende na eerste kennismaking met 'wezenlijk andere' RB15

Met de vierde plaats in de eerste vrije training baarde Alexander Albon in zijn eerste meters voor Red Bull opzien, maar aan het einde van de dag weet de Brits-Thaise coureur niet helemaal wat dat waard was. Hij is nog een beetje zoekende én lerende.

Alexander Albon
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Na de tweede vrije training merkte de verzamelde pers, waaronder RacingNews365, op dat Alexander Albon zich makkelijk leek aan te passen aan de Red Bull RB15. Met name P4 in de ochtendtraining deed dat vermoeden, maar de man in kwestie is naar eigen zeggen nog een beetje zoekende.

"Ik voelde me in de eerste vrije training wat meer op mijn gemak in de auto dan in de tweede vrije training. Deze auto is toch wezenlijk anders dan de Toro Rosso waar ik zes maanden lang mee heb gereden, en dat is in sommige opzichten best lastig", zo toont Albon zich eerlijk. "Ik probeer de sweetspot van de auto te vinden en vooral ook te bepalen welke dingen goed gingen en welke iets minder."

Gevraagd naar op welk vlak de Red Bull anders is dan de Toro Rosso, antwoordt de Thaise Brit dat er niet één ding uitspringt: "Het is meer dat ik gewend was op een bepaalde manier te rijden en nu moet ik eigenlijk alles resetten om mijn rijstijl aan te passen aan de voor mij nieuwe bolide."

In de tweede oefensessie zakte Albon terug naar de tiende plaats, maar dat kan deels worden verklaard door het feit dat Albon zich voornamelijk richtte op de race, aangezien de kwalificatie vanwege gridstraffen een op voorhand verloren zaak is. "We waren voornamelijk bezig met de race van zondag", zo bevestigde de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen.

Voorspelgame-wekelijks_klein

Wie wint de Grand Prix van België 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen Alexander Albon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP België 2019 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken