Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso bereid om tweede stoeltje naast Verstappen of Leclerc in te nemen

Fernando Alonso zal er geen bezwaar tegen hebben als hij bij een topteam als 'tweede coureur' wordt aangesteld. Dat zou hem in zijn ogen juist de kans geven om voor zijn derde wereldtitel in de Formule 1 te gaan.

De laatste overwinning van Fernando Alonso in de Formule 1 stamt uit 2013. Hij won negen jaar geleden met Ferrari de Grand Prix van Spanje, een succes dat hij eerder bij McLaren en nu bij Alpine nog niet wist te evenaren. Wereldtitels zijn al jaren ver buiten het bereik van de Spanjaard en daarom sluit hij een overstap naar een topteam, om daar als tweede coureur aan de slag te gaan, niet uit. Daar lijkt een rare tegenstrijdigheid in te zitten: tweede coureur worden, juist om een titel na te jagen: "Ik denk dat er uiteindelijk weinig teams zijn waarin er echt nog een duidelijke nummer één- en nummer twee-structuur bestaat. Beide coureurs moeten goed met elkaar samenwerken om de auto te verbeteren", zo laat de tweevoudig wereldkampioen optekenen in gesprek met Sky Sports F1 .

Alonso sluit transfer niet uit

"Zeker met de nieuwe regels leer je ronde na ronde nog bij en samen moet je naar een betere auto en een beter pakket toe werken, dus laten we zien welke kansen zich nog gaan aandienen in de komende jaren." Alonso sluit dus niet uit dat hij na dit seizoen, als zijn contract met Alpine afloopt, nóg een keer van team wisselt. Hij wil heel graag voor een derde wereldtitel gaan. "Ik denk dat ik daar nog altijd toe in staat ben, dat is ook waarom ik doorga met racen." "Er bestaat nog altijd de hoop dat op enig moment het pakket en al het andere klopt om werkelijk voor die wereldtitel te gaan en ik voel me bovendien nog zeer snel en competitief."

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
RN365-podcast Twinkeling in ogen Verstappen onheilspellend nieuws voor F1-concurrenten