Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Fernando Alonso

Alonso geeft hoop op terugkeer in Formule 1 op

Fernando Alonso heeft in zijn lange carrière in de Formule 1 niet altijd de juiste beslissingen gemaakt. De Spanjaard is tegenwoordig bezig met andere dingen, maar de koningsklasse van de autosport lokt hem nog altijd. Het is echter nog maar de vraag of hij een terugkeer kan verwezenlijken.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Toyota Gazoo Racing

Fernando Alonso is na het Formule 1-seizoen van 2018 vertrokken uit de Formule 1, maar of het zijn definitieve einde was in de sport, dat liet hij destijds in het midden. Mocht zich de kans voordoen op een competitief stoeltje in de koningsklasse, dan komt hij graag terug. De tweevoudig wereldkampioen lijkt nu te beseffen dat een terugkeer niet zomaar tot de mogelijkheden behoort.

In gesprek met het Spaanse GQ vertelt hij over hoe hij zijn kansen inziet voor wat betreft de Formule 1: "Het is niet onmogelijk, maar het wordt alsmaar lastiger en lastiger. Er is voor mij niets veranderd. Ik zei in 2018 in Abu Dhabi 'tot ziens', geen gedag. Ik moest na jaren op het hoogste niveau te hebben gereden even diep ademhalen om mijn hoofd leeg te krijgen. In de jaren daarvoor was dat moeilijk."

Na tot tweemaal toe de 24 uur van Le Mans te hebben gewonnen met Toyota besloot Alonso zich te wagen aan een andere discipline: off-road racen. De Spanjaard mikt voor komend jaar op een deelname aan de Dakar-rally, eveneens met Toyota.

Zelfs als Alonso daarnaast nog ambieert om terug te keren in de Formule 1, zal er voor hem waarschijnlijk niet zomaar plaats zijn. Hoewel hij een lijntje met McLaren blijft houden in gevallen van blessures, lijkt de formatie uit Woking in de vorm van Carlos Sainz en Lando Norris een sterk rijdersduo te hebben en dat niet te willen veranderen. Of andere teams interesse hebben in hem, dat is nog maar de vraag.

Luister hieronder naar de F1-podcast van RacingNews365 met Tom Coronel, Joe van Burik en Rudy van Buren.

4 reacties

    Special Hannah Schmitz: het meesterbrein achter het succes van Max Verstappen