Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Fernando Alonso

Alonso kampioen in een Mercedes? "Dat ben ik niet met Brundle eens"

Martin Brundle liet onlangs optekenen dat Fernando Alonso in zijn ogen nog steeds kampioensmateriaal was als hij in een Mercedes zou zitten. De Spanjaard in kwestie kan zich niet helemaal vinden in die stelling.

Alonso Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alpine

Mercedes was de afgelopen jaren hét te kloppen en team werd uiteindelijk in 2021 ook daadwerkelijk geklopt door Max Verstappen. Dat neemt niet weg dat Mercedes nog steeds één van de teams is om nadrukkelijk rekening mee te houden.

Martin Brundle is van mening dat Fernando Alonso in een Mercedes nog altijd een belangrijke titelkandidaat zou zijn en als de Spanjaard met die suggestie geconfronteerd wordt, kan hij het daar alleen maar (politiek correct) mee oneens zijn.

"Nee, ik hoop dat dat met Alpine het geval zal zijn. Dus ik moet het met Martin oneens zijn", zo begint hij ten overstaan van onder andere RacingNews365. "En ik denk ook dat we met deze nieuwe regels een kans maken op korte tot medium lange termijn. Dan moet het team in staat zijn om mee te vechten om de wereldtitel. Dat is waarom we hier zijn en waarvoor we zo hard werken."

"We hebben nu natuurlijk dat budgetplafond en enkele zaken meer die de Formule 1 heeft ingevoerd. Ik denk dat dat iedereen kansen biedt. Dat is waarom Alpine en de Renault Groep in het algemeen in deze sport actief zijn."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben de Formule 1 veranderd

Natuurlijk gaat het in de nieuwe RN365-podcast over het ontslag van Mazepin en het nieuwe contract van Verstappen. Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 wintertest Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen