Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso kampioen in een Mercedes? "Dat ben ik niet met Brundle eens"

Martin Brundle liet onlangs optekenen dat Fernando Alonso in zijn ogen nog steeds kampioensmateriaal was als hij in een Mercedes zou zitten. De Spanjaard in kwestie kan zich niet helemaal vinden in die stelling.

Mercedes was de afgelopen jaren hét te kloppen en team werd uiteindelijk in 2021 ook daadwerkelijk geklopt door Max Verstappen. Dat neemt niet weg dat Mercedes nog steeds één van de teams is om nadrukkelijk rekening mee te houden. Martin Brundle is van mening dat Fernando Alonso in een Mercedes nog altijd een belangrijke titelkandidaat zou zijn en als de Spanjaard met die suggestie geconfronteerd wordt, kan hij het daar alleen maar (politiek correct) mee oneens zijn.

"Nee, ik hoop dat dat met Alpine het geval zal zijn. Dus ik moet het met Martin oneens zijn", zo begint hij ten overstaan van onder andere RacingNews365 . "En ik denk ook dat we met deze nieuwe regels een kans maken op korte tot medium lange termijn. Dan moet het team in staat zijn om mee te vechten om de wereldtitel. Dat is waarom we hier zijn en waarvoor we zo hard werken." "We hebben nu natuurlijk dat budgetplafond en enkele zaken meer die de Formule 1 heeft ingevoerd. Ik denk dat dat iedereen kansen biedt. Dat is waarom Alpine en de Renault Groep in het algemeen in deze sport actief zijn."

Viaplay
x