Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso: 'Kvyat verpestte de race van Verstappen en mij'

Daniil Kvyat ramde in de eerste bocht Fernando Alonso en Max Verstappen uit de GP van Oostenrijk. Alonso was niet blij met de actie van de Toro Rosso coureur en vond dat Kvyat veel teveel risico nam. De race van de Spanjaard zat er al na een ronde op en de Nederlander kwam met een defecte koppeling slechts enkele bochten ver.

" Ik denk het wel ja. Iedereen weet dat het bij de start in het midden van het veld dringen is, maar het is niet nodig om in de eerste meters van de race zoveel risico te nemen." " De mannen achterin willen zichzelf soms teveel bewijzen om hun stoeltje en toekomst veilig te stellen. Ze nemen soms gewoon een beetje teveel risico."

Alonso kon de pits nog wel bereiken om daar uit te vallen, terwijl Max Verstappen zijn auto nog in de eerste ronde moest parkeren. Kvyat kreeg een drivethrough penalty, maar daar had de Spanjaard geen boodschap aan. " Dit was de eerste bocht en sommige mannen achter ons kwamen te hard aangereden, zij verpestten onze race." " Wij (Max en Fernando) staan hier nu de pers te woord en zitten niet meer in de race. Een drivethrough is dan maar een hele lichte straf."

Viaplay
x
Max Verstappen geeft waarschuwing af: "Zal zijn tol eisen"