Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso nodigt Verstappen uit voor gezamenlijk raceavontuur met bijzondere rol voor vader Jos

Fernando Alonso is zeer gecharmeerd van Max Verstappen en de beide coureurs delen een interesse in het enduranceracen. Dat moet tot iets moois kunnen leiden, toch?

Fernando Alonso won al twee keer de 24 uur van Le Mans en jaagt nog altijd op de Triple Crown, waarvoor hij dan nog een keer de beroemde Indy500 moet winnen. Ook een terugkeer naar Le Mans sluit hij niet uit. Dat wordt duidelijk als het in gesprek met de Telegraaf over Max Verstappen gaat. "Ik weet dat hij zich ooit wil wagen aan het langeafstandsracen en dat hij ooit de 24 uur van Le Mans wil rijden. Als we ooit de kans krijgen om voor een competitief team uit te komen, sta ik er zeker voor open om dat met Max te doen. Als die kans zich voordoet, moeten we die grijpen."

Welke rol voor Jos Verstappen?

Max Verstappen heeft er nooit een geheim van gemaakt graag een keer een team te vormen met vader Jos Verstappen, die de 24 uur van Le Mans ook al eens won. In 2008 won hij de race in de LMP2-klasse samen met Jeroen Bleekemolen en teameigenaar Peter van Merksteijn met een Porsche RS Spyder (zie foto hierboven). Is er wat Alonso betreft plek voor vader Jos in dat team? Ja en nee. "Hoewel ik ook zeer veel respect heb voor Jos, gaat mijn voorkeur momenteel uit naar Max", zo geeft de tweevoudig wereldkampioen lachend aan. "Maar wellicht kan Verstappen sr. als de manager van het team fungeren."

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
RN365-podcast Twinkeling in ogen Verstappen onheilspellend nieuws voor F1-concurrenten