Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso volgend jaar met opleidingsteam in Formule Renault 2.0

Uitkomen voor het kartteam van Fernando Alonso was voor jonge, aanstormende talenten al langer mogelijk, volgend jaar is het opleidingsteam van de Spanjaard ook vertegenwoordigd in een continentale autosportklasse. FA Racing treedt namelijk toe tot de Formule Renault 2.0.

Alonso wil jonge talenten een kans geven door te stromen in de autosportwereld. De tweevoudig wereldkampioen introduceerde in een eerder stadium al een Formule 4-team en voegt daar nu een nieuwe equipe aan toe.

FA Racing is terug te vinden op de voorlopige deelnemerslijst voor het Eurocup Formule Renault 2.0-seizoen 2019. Alonso is daar zelf logischerwijs zeer over te spreken. "Om te vernemen dat wij zijn geselecteerd voor de Eurocup voelt als een enorme eer. Een aantal van mijn Formule 1-tegenstanders hebben in het verleden ook in deze klasse gereden, dat toont wel aan dat het een goede opleidingsserie is." Brendon Hartley, Valtteri Bottas, Stoffel Vandoorne en Pierre Gasly werden allen kampioen in de klasse waarin het juniorteam van Alonso volgend jaar debuteert. Met Robin Frijns (2011) en Nyck de Vries (2014) zijn er tevens twee Nederlanders vertegenwoordigd op de lijst der kampioenen. Naast FA Racing is ook het Nederlandse MP Motorsport geselecteerd voor de voorlopige deelnemerslijst. Het team uit Westmaas trad in het afgelopen seizoen aan met een vijftal rijders, goudhaantje Christian Lundgaard (Renault-junior) won meerdere races en eiste uiteindelijk de titel vicekampioen op.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'