Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso wil de krachten van zijn F1-collega's 'verwoesten': "Dat moet"

Fernando Alonso is inmiddels 41 jaar, maar presteert nog steeds naar behoren. Hij tekende recent zelfs een meerjarig contract bij Aston Martin, wat betekent dat we nog lang niet van hem af zijn.

Alonso Leclerc
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Fernando Alonso gaat nog minstens twee jaar door in de Formule 1, want hij heeft een gloednieuw contract getekend bij Aston Martin. De Spanjaard, tweevoudig Formule 1-kampioen, is een sluwe vos en daar is hij maar al te trots op.

In gesprek met Motorsport-Total vertelt hij hoe competitief hij nog steeds is. "Ik moet honderd procent uit mezelf halen en ik moet andermans sterke punten 'verwoesten'. Maar dat doe ik in de praktijk met alles", zo legt Alonso uit.

Hoge ballen

De Alpine-coureur gaat verder met een voorbeeld van hoe hij ook naast het circuit zo competitief is. "Vroeger tenniste ik. Als ik dan tegen een goede tennisser moest spelen, dan sloeg ik altijd hele hoge ballen."

"Op die manier kan je hem uit zijn ritme halen, want ze zijn het allemaal gewend om de bal heel hard te slaan. Goede tennissers zijn het niet gewend om zo'n bal te moeten slaan", glundert de man uit Oviedo.

"Als je de bal hoog slaat, dan maken ze fouten, want de bal komt heel langzaam aan. Daarom ben ik beter in tennis als ik de bal hoog sla. Dat is mijn enige kans om hen te verslaan, dus dan doe ik dat ook automatisch zo."

"Het is niet alleen tijdens het racen dat ik de goede punten van een ander wil verwoesten en mijn eigen krachten juist wil maximaliseren", aldus Alonso.

Ook interessant:

Mercedes kan Verstappen helpen in de titelstrijd met Leclerc

RacingNews365 doet niet aan een zomerstop, want in de nieuwste F1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk weer uitgebreid vooruit op de tweede seizoenshelft. Beluister de podcast hieronder!

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Max Verstappen reed op 80% van zijn kunnen