Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso wil de krachten van zijn F1-collega's 'verwoesten': "Dat moet"

Fernando Alonso is inmiddels 41 jaar, maar presteert nog steeds naar behoren. Hij tekende recent zelfs een meerjarig contract bij Aston Martin, wat betekent dat we nog lang niet van hem af zijn.

Fernando Alonso gaat nog minstens twee jaar door in de Formule 1, want hij heeft een gloednieuw contract getekend bij Aston Martin. De Spanjaard, tweevoudig Formule 1-kampioen, is een sluwe vos en daar is hij maar al te trots op. In gesprek met Motorsport-Total vertelt hij hoe competitief hij nog steeds is. "Ik moet honderd procent uit mezelf halen en ik moet andermans sterke punten 'verwoesten'. Maar dat doe ik in de praktijk met alles", zo legt Alonso uit.

Hoge ballen

De Alpine-coureur gaat verder met een voorbeeld van hoe hij ook naast het circuit zo competitief is. "Vroeger tenniste ik. Als ik dan tegen een goede tennisser moest spelen, dan sloeg ik altijd hele hoge ballen." "Op die manier kan je hem uit zijn ritme halen, want ze zijn het allemaal gewend om de bal heel hard te slaan. Goede tennissers zijn het niet gewend om zo'n bal te moeten slaan", glundert de man uit Oviedo. "Als je de bal hoog slaat, dan maken ze fouten, want de bal komt heel langzaam aan. Daarom ben ik beter in tennis als ik de bal hoog sla. Dat is mijn enige kans om hen te verslaan, dus dan doe ik dat ook automatisch zo." "Het is niet alleen tijdens het racen dat ik de goede punten van een ander wil verwoesten en mijn eigen krachten juist wil maximaliseren", aldus Alonso.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"