Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Pierre Gasly

AlphaTauri geeft duidelijkheid over toekomst Gasly: "Dat is 100% zeker"

Volgens AlphaTauri-teambaas Franz Tost bestaat er geen twijfel over. Pierre Gasly is ook volgend jaar coureur van AlphaTauri. Hij gaat nergens naar toe.

Gasly Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Bij AlphaTauri is men nog steeds razendenthousiast over Pierre Gasly. De Fransman zit echter 'vast' bij het team, want hij kan tot en minste 2025 niet doorstoten naar grote broer Red Bull. Er zijn dan ook veel vragen over de toekomst van de Fransman, omdat hij misschien buiten de deur zou willen kijken.

Dit seizoen is hij in ieder geval weer ijzersterk bezig, benadrukt teambaas Franz Tost in gesprek met onder meer RacingNews365. "Pierre heeft zichzelf veel verbeterd en presteert fantastisch. In het begin van het jaar heeft hij echter veel betrouwbaarheidsproblemen gehad waar hij niets aan kon doen. Ik ben blij dat hij in Bakoe eindelijk kon laten zien hoe goed hij is", zo doelt hij op de vijfde plaats van de coureur in Azerbeidzjan.

"Hopelijk kunnen we hem de rest van het seizoen een competitieve bolide geven, want hij heeft het in zich om vooraan te rijden. Het ligt in de handen van het team om hem een hele goede, competitieve bolide te geven", aldus Tost.

Waar ligt Gasly's toekomst?

Gevraagd naar het toekomstbeeld van Gasly, is zijn teambaas zeer stellig. Volgens hem bestaat er geen twijfel over. "Pierre zal in 2023 voor AlphaTauri rijden. Dat is 100% bevestigd. Hij heeft een geldig contract. Meer heb ik er niet over te zeggen", was zijn ongezouten opmerking.

Alhoewel de eenmalig GP-winnaar inderdaad een contract heeft dat tot en met 2023 loopt, kan hij naar verluidt al eind dit jaar vertrekken als hem geen zitje bij het grote Red Bull-team wordt aangeboden. Het is dus nog even afwachten of Pierre in 2023 echt bij AlphaTauri rijdt.

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull verrast met aankondiging duizelingwekkende RB17