Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Andretti Formula Racing

Andretti reageert op FIA-goedkeuring: "Een trots moment"

Groot nieuws op maandag: de FIA heeft de inschrijving van Andretti Formula Racing tot de Formule 1 geaccepteerd. Het team van Mario Andretti, de wereldkampioen van 1978, is erg blij met die keuze.

Ben Sulayem Michael Andretti
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met de beslissing van de FIA komt de toetreding van een elfde team weer een stap dichterbij. Andretti Formula Racing mag door naar stap 3 in het inschrijvingsproces, waarin de commerciële zaken centraal staan. Mocht dat proces succesvol worden doorlopen, krijgt het team daadwerkelijk de kans om de wereld van de Formule 1 te betreden.

Andretti, gesteund door autofabrikant Cadillac, reageert verheugd op het nieuws in een statement. "Andretti Cadillac is vereerd dat de FIA onze inschrijving voor de Formule 1 heeft geaccepteerd. We waarderen het transparante en complete evaluatieproces en zijn heel erg blij met de kans om in zo'n prestigieus wereldkampioenschap te mogen acteren."

"De formatie van dit Amerikaanse team is een belangrijk en trots moment voor al onze werknemers en fans", gaat het statement verder. "We hebben het gevoel dat we mensen wereldwijd kunnen enthousiasmeren voor de Formule 1, terwijl de technologische ontwikkeling ook voordelen voor onze klanten gaat opleveren. We kijken ernaar uit om met alle stakeholders uit de Formule 1 samen te werken en zo snel mogelijk op de grid te staan."

Ook interessant:

Verstappen wordt in stijl drievoudig wereldkampioen Formule 1

Voor de gelegenheid sluit iemand die ook op de loonlijst van Red Bull Racing staat, aan: simcoureur Rudy van Buren! Hij wordt geflankeerd door de bekende namen Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

7 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen De dag waar de F1-kampioen een jaar lang naartoe heeft gewerkt