Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Andretti Formula Racing

Andretti reageert op FIA-goedkeuring: "Een trots moment"

Groot nieuws op maandag: de FIA heeft de inschrijving van Andretti Formula Racing tot de Formule 1 geaccepteerd. Het team van Mario Andretti, de wereldkampioen van 1978, is erg blij met die keuze.

Ben Sulayem Michael Andretti
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met de beslissing van de FIA komt de toetreding van een elfde team weer een stap dichterbij. Andretti Formula Racing mag door naar stap 3 in het inschrijvingsproces, waarin de commerciële zaken centraal staan. Mocht dat proces succesvol worden doorlopen, krijgt het team daadwerkelijk de kans om de wereld van de Formule 1 te betreden.

Andretti, gesteund door autofabrikant Cadillac, reageert verheugd op het nieuws in een statement. "Andretti Cadillac is vereerd dat de FIA onze inschrijving voor de Formule 1 heeft geaccepteerd. We waarderen het transparante en complete evaluatieproces en zijn heel erg blij met de kans om in zo'n prestigieus wereldkampioenschap te mogen acteren."

"De formatie van dit Amerikaanse team is een belangrijk en trots moment voor al onze werknemers en fans", gaat het statement verder. "We hebben het gevoel dat we mensen wereldwijd kunnen enthousiasmeren voor de Formule 1, terwijl de technologische ontwikkeling ook voordelen voor onze klanten gaat opleveren. We kijken ernaar uit om met alle stakeholders uit de Formule 1 samen te werken en zo snel mogelijk op de grid te staan."

Ook interessant:

Verstappen wordt in stijl drievoudig wereldkampioen Formule 1

Voor de gelegenheid sluit iemand die ook op de loonlijst van Red Bull Racing staat, aan: simcoureur Rudy van Buren! Hij wordt geflankeerd door de bekende namen Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-fans verdeeld over toekomst Verstappen