Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Andrea Kimi Antonelli

Antonelli deelt zeer ambitieuze Mercedes-doelstelling in debuutjaar

Andrea Kimi Antonelli kan zich opmaken voor zijn debuutseizoen in de Formule 1. De Italiaan stapt in 2025 in bij Mercedes en stelt grote doelen voor zijn eerste jaar bij het Duitse merk.

Antonelli
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes leek halverwege 2024 de aansluiting met de topteams te hebben gevonden. George Russell won de race in Oostenrijk, terwijl Lewis Hamilton de wedstrijden in Groot-Brittannië en België op zijn naam schreef. Maar in de laatste vier races werd er slechts één podiumplek gepakt. Russell wist te profiteren van de crash van Carlos Sainz en Sergio Perez in Bakoe en eindigde op P3.

Voor de Zilverpijlen gaat er volgend jaar wel het een en ander veranderen, want Hamilton vertrekt na twaalf jaar bij Mercedes. De zevenvoudig wereldkampioen verkast naar Ferrari. Andrea Kimi Antonelli neemt de plek van Hamilton in en stapt als rookie in bij Mercedes. De Italiaan steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken voor wat zijn debuutseizoen gaat worden.

"Ik voel me klaar voor de Formule 1. Ik denk dat de snelheid geen probleem zal zijn", zo begint Antonelli zijn verhaal op het Festival dello Sport, dat door de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport wordt georganiseerd. "Het enige waar nog veel werk in gaat zitten, is om te begrijpen hoe je het raceweekend zo goed mogelijk managet en om alle procedures te leren. Er valt dus nog veel te leren, maar ik voel me er klaar voor."

Maar wat is dan het doel voor Antonelli in zijn debuutseizoen in de koningsklasse van de autosport? "Een paar races winnen zou zeker een droom zijn. Het zal niet makkelijk zijn, want alle teams hebben competitieve auto's. Het zal erg moeilijk worden, maar dit is mijn eerste doel. Zelfs een paar podiumplekken zouden goed zijn, maar het belangrijkste doel is om een paar overwinningen mee naar huis te nemen", zo deelt de Italiaan zijn ambitieuze doelstelling.

Ook interessant:

De Grand Prix van de Verenigde Staten wordt cruciaal voor Max Verstappen en Red Bull, vooral wegens een langverwachte update. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Commotie Steward doet opvallende oproep aan Verstappen en FIA na ophef