Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lance Stroll

Aston Martin beboet na knullig moment Stroll in laatste training Imola

Lance Stroll is zaterdag tijdens de derde en afsluitende training in de fout gegaan. Hij reed te hard in de pitstraat en daarvoor heeft het team een boete gekregen.

Stroll Friday Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is tot op heden al niet het weekend van Aston Martin en daar kwam in de derde vrije training voor de Grand Prix van Emilia-Romagna ook nog eens de crash van Fernando Alonso bovenop. Lance Stroll zette zijn auto op de negende plek neer, maar ging in de fout in de pitstraat.

De Canadees reed maar liefst 0,1 kilometer per uur te hard in de pitstraat op Imola. Daar waar de snelheid in de pitstraat op maximaal 80 kilometer per uur ligt, reed Stroll dus 80,1 kilometer per uur. Ook al rijd je maar een fractie van een seconde te snel, de stewards houden zich aan de regels en dus mag Aston Martin betalen.

In tegenstelling tot Sergio Perez, die op de vrijdag ook al een boete kreeg voor het te hard rijden in de pitstraat, is het bedrag wel een stuk lager. Red Bull en de Mexicaan moesten 1.000 euro aftikken, Stroll en Aston Martin komen er met een schamele 100 euro vanaf.

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen