Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Aston Martin

Aston Martin binnenkort nog gevaarlijker na nieuwe mijlpaal: "Het is fantastisch!"

Aston Martin is dit jaar plots een topteam. Afgelopen weekend finishte Fernando Alonso pas voor het eerst dit seizoen buiten de top vier. En dat terwijl het team tot voor kort nog vanuit een verouderde fabriek opereerde.

Alonso Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Maar vanaf heden is dat verleden tijd. Eigenaar Lawrence Stroll heeft grootse plannen voor zijn F1-team en liet daarom meteen een hypermoderne nieuwe fabriek ontwerpen toen hij het team overnam. De bouw daarvan gaat hard en de eerste werknemers konden afgelopen week van het oude fabrieksgebouw naar de gloednieuwe fabriek verhuizen.

Teambaas Mike Krack vindt dat logischerwijs helemaal geweldig. "Het is fantastisch! Je zou eens langs moeten komen", grapt de teambaas.

"Het is echt, echt heel mooi. Afgelopen week zijn we ingetrokken. Nog niet alles is klaar, maar de kantoorvloer zit al vol met mensen, er wordt veel geglimlacht en de communicatie is nu al veel beter. Na één dag zagen we al dat we in de nieuwe fabriek veel beter informatie uit kunnen wisselen onderling."

"Je ziet nu (als werknemer, red.) veel meer andere werknemers die je hiervoor misschien niet zo vaak zag. Het was een mooie eerste week en het zal heel mooi blijven."

Check hieronder wat digitale beelden van hoe de nieuwe fabriek eruit moet gaan zien. Het artikel gaat daaronder verder.

Niet zomaar gefikst

De verhuizing gaat niet over een nacht ijs. Deze is helemaal uitgestippeld, zodat alle Formule 1-processen niet worden onderbroken. Krack vertelt hoe het ongeveer in zijn werk gaat.

"Voor iemand zoals mijzelf is het verhuizen heel makkelijk. Ik pak een doos in, iemand zet het in een nieuw kantoor, ik ga naar mijn nieuwe kantoor en ik zet mijn computer aan. Een makkie!", lacht hij.

"Maar voor bijvoorbeeld het productieteam, met al die machines, is het niet zomaar in een paar minuten gefikst. Dit is allemaal zorgvuldig gepland, zodat er geen processen stil komen te liggen."

"We moeten ook een simulator van de oude naar de nieuwe fabriek brengen, dus dat soort dingen worden allemaal ver vooraf tot in detail gepland. Dat zal allemaal geleidelijk gebeuren", zo sluit hij af.

Een kijkje nemen in de nieuwe fabriek? Dat kan hieronder in de video van 14 april jongstleden.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

Viaplay

Unibet
x
Interview F1-teams komen massaal met statement na onderzoek naar Wolff