Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Aston Martin

Aston Martin wil met behulp van huidig Red Bull-kopstuk snel kampioen worden

Aston Martin streeft ernaar om Dan Fallows nog voor het begin van het nieuwe Formule 1-seizoen aan het werk te hebben als technisch directeur. De Britse aerodynamicus staat momenteel nog onder contract bij Red Bull en volgens dat team heeft de engineer een opzegtermijn van zes maanden.

Vettel Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Aston Martin F1

Dan Fallows was sinds 2006 de Chief Engineer Aerodynamics bij het team van Red Bull, maar maakte in juni van vorig jaar bekend in 2022 de overstap te willen maken naar Aston Martin. De Engelse renstal had de Brit de positie van technisch directeur aangeboden, die hij maar al te graag wilde accepteren.

Red Bull wil de overstap graag uitstellen om te voorkomen dat de engineer info over de 2022-bolide meeneemt naar de concurrent. Otmar Szafnauer, teambaas van Aston Martin, hoopt vanzelfsprekend juist dat Fallows zo snel mogelijk aan de slag kan bij de Engelse renstal.

"Ons doel is om hem zo snel mogelijk te laten beginnen en zeker ergens in het eerste kwartaal van 2022" vertelde Szafnauer aan verschillende media waaronder RacingNews365. "Dus, als het aan het begin van het seizoen is, is dat in het eerste kwartaal van het jaar. Dus hopelijk zullen we in staat zijn om hem, binnen dat tijdsbestek, te laten starten."

De twee teams zijn momenteel in een juridische gevecht verwikkeld over de startdatum van de aerodynamicus. Volgens Red Bull heeft Fallows in zijn contract een clausule staan die hem verbied om voor 1 juli 2023 ergens anders aan de slag te gaan en het team heeft een rechtszaak tegen de Brit aangespannen.

Over vier jaar wereldkampioen

Fallows is niet de eerste en zeker ook niet de laatste nieuweling bij Aston Martin. Het team uit Silverstone dat voorheen op de F1-grid verscheen als Racing Point en Force India, heeft grote plannen voor de toekomst. De Engelse renstal heeft vorig jaar een hoop nieuwe mensen aangenomen en gaat hier in 2022 mee verder.

"We zijn niet gestopt met mensen aannemen, maar tenzij het om leidinggevenden in hoge posities gaat, kondigen we niet iedereen aan", aldus Szafnauer. "We hebben in 2021 meer dan 150 mensen aangenomen en we zullen doorgaan met mensen aannemen."

"Als we over vier jaar een wereldkampioenschap willen winnen, moet er geïnvesteerd worden in verschillende gebieden. Personeel, infrastructuur, fabriek, windtunnel, willen we net als de topteams verbeteren en we zitten op koers om dat te doen", onthult de teambaas.

Het juridische gevecht met Red Bull over Fallows komt er dan ook nog bij. "En, op de achtergrond, zijn we nog steeds in onderhandeling over Dan's starttijd of -datum. Zodra dat bekend is, zullen we het iedereen laten weten."

Ook interessant:

Video: Dit zijn de 5 duurste Formule 1-bolides ooit!

Benieuwd naar de duurste Formule 1-bolides die ooit bij een veilig zijn verkocht? En natuurlijk naar de enorme prijzen die hieraan zitten gebonden? Check dan de video hieronder!

Forbidden

Weddenschappen Aston Martin

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

8 reacties

Viaplay
x
Interview De twee geheime wapens die McLaren volgend seizoen in wil gaan zetten