Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Dakar Rally nieuws 2024

Audi en Sainz flikken het onmogelijke: Spanjaard wint Dakar Rally voor de vierde keer

Carlos Sainz mag zich voor de vierde keer winnaar van de befaamde Dakar Rally noemen. De Spanjaard zag op de laatste dag zijn leidende positie niet meer in gevaar komen. Een bijzonder moment voor zowel Sainz als zijn team Audi: de Madrileense coureur reed deze editie van de rally namelijk met een elektrisch aangedreven auto.

Sainz Dakar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De strijd om de eindzege in de Dakar Rally bij de auto’s is definitief beslist. Carlos Sainz is voor de vierde keer winnaar van het wereldberoemde evenement. De 61-jarige Spanjaard vergrootte zijn voorsprong richting Sebastian Loeb op donderdag al flink wegens een pechmoment van de Fransman. Het enige dat Sainz vrijdag diende te doen, was de etappe uitrijden. En dat deed de vader van Formule 1-coureur Carlos Sainz jr. met succes.

Sainz sr. won geen enkele etappe, maar zag om hem heen steeds een aantal concurrenten wegvallen. Teamgenoten Stephane Peterhansel en Mattias Ekstrom kenden ook mechanische problemen en hielpen de coureur in de laatste week aan de eindzege. Voor Audi, dat na dit jaar afzwaait, is het de kroon op het werk. Het Duitse merk probeerde de zwaarste rally ter wereld te winnen met een elektrisch aangedreven bolide en slaagt daar in het derde en laatste jaar in.

Ricky Brabec kroonde zich tot winnaar bij de motoren.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Dakar Rally 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Papa Perez "Verstappen en Checo zijn twee tijgers!"