Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Audi

Audi zet deur open voor F1-terugkeer Schumacher

Stake F1 heeft als enige team nog een stoeltje over en meerdere coureurs hopen daarvoor in aanmerking te komen. Mattia Binotto bevestigt in ieder geval alvast dat de naam van Mick Schumacher al in die discussies voorkomt.

Schumacher Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Stake F1 gaat een flinke verandering tegemoet met de Audi-transformatie in het vooruitzicht. Het nieuwe rijdersduo zal zich vanaf volgend seizoen voor gaan bereiden op een zo soepel mogelijke start, maar het team stuit nog op één vrij cruciaal probleem: het rijdersduo is nog niet compleet. Nico Hulkenberg ligt al even vast en zal als ervaren coureur de kar gaan trekken, maar er is inmiddels ook een flink lijstje ontstaan met coureurs die nog kans maken op dat laatste stoeltje bij het team. 

Mattia Binotto, de Chief Operating Officer en Chief Techical Officer van Sauber, laat bij Corriere della Serra echter weten dat er geen haast zit achter het zoeken naar een tweede rijder. "We kunnen het onszelf veroorloven en hebben de luxe ook om geen overhaaste beslissing te hoeven nemen. Alle andere teams hebben hun rijdersduo's inmiddels compleet en dus hebben wij alle tijd in ruimte om die van ons compleet te maken."

"Twee essentiële aspecten spelen daarbij een rol. Enerzijds is ervaring natuurlijk heel belangrijk, ook omdat dat ons goed op weg kan helpen om verder te groeien, maar aan de andere kant is een jonge en getalenteerde coureur ook welkom. Die zou ons dan weer kunnen helpen een weg naar de top te vinden." 

In Hulkenberg hebben ze al een ervaren man gevonden, wat dus betekent dat Stake en Audi met dat tweede stoeltje allerlei kanten op kunnen. Ze kunnen kiezen voor een tweede coureur met ervaring om zo het zekere voor het onzekere te nemen, maar aan de zijlijn staan inmiddels ook meerdere jonge talenten te popelen om een kans in de Formule 1 te krijgen. Het team heeft dus voldoende mogelijkheden ter beschikking, maar Binotto richt zich stiekem toch op een coureur die ervaring en talent combineert.

Hij heeft het in dat geval vooral over Mick Schumacher, die al twee jaar achter de rug heeft als Haas-coureur maar toch nog altijd als groot talent te boek staat. Hij staat inmiddels al enkele jaren langs de zijlijn nadat hij eind 2022 zijn stoeltje kwijtraakte, maar wist toch indruk te maken op Binotto. "We zijn hem zeker aan het evalueren als mogelijke optie. Ik heb hem eerder al gesproken, maar ik ken hem natuurlijk al langer omdat hij bij de Ferrari Driver Academy zat. Ik was daar natuurlijk ook nauw bij betrokken, dus ken ik zijn sterke punten en voordelen. Hij is zeker een van de namen die we momenteel nog in gedachten hebben."

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Tijdschema Extreem laat tijdschema Formule 1 GP Verenigde Staten