Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Lewis Hamilton

Barrichello: "Hamilton heeft meer talent dan Senna en Schumacher"

Lewis Hamilton hoopt dit jaar zijn zevende wereldtitel te veroveren en daarmee het record van Michael Schumacher te evenaren. De Duitser wordt samen met Ayrton Senna gezien als de grootste coureur aller tijden, maar volgens Rubens Barrichello beschikt Hamilton over meer talent dan de twee legendes.

Rubens Barrichello was jarenlang de teamgenoot van Michael Schumacher bij Ferrari en zag de Duitser de titels aaneenrijgen. De Braziliaan had dan ook graag over dezelfde moed beschikt als 'Schumi': "De perfecte piloot zou de kwaliteiten hebben van Ayrton Senna, de moed van Schumacher en het organisatieniveau van Lewis Hamilton", aldus de oud F1-piloot tegenover het Braziliaanse ESPN.

Tegenover die zender deed Barrichello daarnaast nog een andere opvallende uitspraak, want volgens de voormalig Williams-coureur doet Hamilton niet onder voor de twee, integendeel. "Hamilton beschikt waarschijnlijk over meer talent dan Senna of Schumacher. Het enige wat nog bij hem ontbrak was de volwassenheid, maar ook daarin heeft hij de afgelopen jaren een grote stap gezet."

Als voorbeeld van die verbetering haalt 'Rubinho' een moment naar voren van de GP van Brazilië in 2019. "Ik luisterde mee naar de boardradio tussen Hamilton en zijn team tijdens de Grand Prix van Brazilië en daar maakte hij een heel rustige indruk. Hij bleef het team constant op de hoogte houden van wat er zich afspeelde op het circuit, waardoor de samenwerking tussen hem en het team perfect bleef."

9 reacties

    Interview Bleekemolen wanhoopt (nog) niet