Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Beschermengel Alonso gaat Vettel met fluwelen racehandschoenen aanpakken in Abu Dabi

Fernando Alonso wil niets liever dan dat Sebastian Vettel zijn laatste race volledige kan uitrijden en dus zal hij goed op hem gaan letten en ervoor zorgen dat de Duitser niets overkomt.

Fernando Alonso, die dit weekend met een speciale Danke Seb helm rijdt , zal oud-rivaal en vriend Sebastian Vettel beschermen in de race om ervoor te zorgen dat de Duitser de race uit kan rijden. De Grand Prix van Abu Dhabi is namelijk de laatste race van Vettel in de Formule 1, aangezien hij na dit seizoen de F1-deur achter zich sluit. "Het is niet dat we hem probeerden te helpen", vertelt Alonso over de kwalificatie aan RacingNews365 en anderen. "Maar we probeerden hem in de gaten te houden wanneer we hem in de spiegel zagen of wanneer hij in een snelle ronde zat of wat dan ook, want we willen een soepel weekend voor hem." "In de race start hij als negende en ik als tiende, dus ik zal bij de start en in de eerste ronde voor hem zorgen. En laten we hopen dat hij de finishvlag haalt."

Kwalificatie van Alonso

Terugblikkend op zijn eigen kwalificatiesessie, had Alonso het gevoel dat 'de snelheid er niet was' in de Alpine-bolide. De Spanjaard kwam namelijk niet verder dan Q2. "P13 in VT3, P15 op de limiet in Q1 en dan P11 in Q2. We zullen vanaf P10 starten vanwege Daniel zijn straf uit Brazilië. Het is oké, we starten in de punten dus laten we hopen dat we wat plaatsen goed kunnen maken en als zevende of achtste finishen, wat ons normale doel is."

Viaplay
x
LIVE Reacties na zeer dominante zege Verstappen in Bahrein