Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Nederland 2023

Bewondering wereldwijd voor Nederlands F1-feest in Zandvoort: "Ontegenzeggelijk speciaal"

Als het kippenvel op de zondagmiddag van de Formule 1 Grand Prix van Nederland meermaals bij je op de armen stond, was je zeker niet de enige. In Nederland, maar ook daarbuiten, was men zeer onder de indruk van de beelden die vanaf Circuit Zandvoort de hele wereld over zijn gegaan.

Start Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In Italië, het land waar ze als het om Formule 1 gaat altijd kleurrijk schrijven over de sport, is het de Corriere dello Sport die intens genoot van de enorme mensenmassa op Circuit Zandvoort: "Het was een waanzinnige race in Nederland, een race die werd verreden in een openluchtdisco, waar 100.000 mensen in de regen aan het dansen waren."

Het enthousiasme van de Formule 1-fans naast de baan bereikte op zondagmiddag een kookpunt, iets wat ook Sky Sports niet is ontgaan: "Dat enthousiasme is bij de loyale Verstappen-fans gedurende het weekend blijven groeien. Vanaf de vrijdag was het een uitverkocht huis."

"Het waren echter met name de beelden van vlak voor de start die ontegenzeggelijk speciaal zijn. De fans die over startfinish uitkeken, creëerden met zijn allen een spectaculaire sfeer, terwijl ze alsmaar met hun vlaggetjes bleven wapperen op het ritme van de muziek."

Lof voor diezelfde fans is er ook van The Guardian: "De fans spreidde een ongeremde vastberadenheid tentoon om van elke seconde van de middag te genieten. Dat ze wanhopige pogingen moesten ondernemen om hun poncho's waterdicht te maken en om hun biertjes in plastic bekertjes te beschermen tegen de wind, deerde hen niet. De beloning kwam er toen hun man een opmerkelijk record evenaarde."

Het Australische Fox Sports zag het feest doorgaan, ook toen de race noodgedwongen werd stilgelegd voor de duur van 45 minuten: "Het gaf de dj's naast de baan onverwacht wat extra werk, maar marshalls grepen die kans aan om in formatie de Conga te dansen op het rechte stuk."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Nederland 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton Mercedes-coureur verliest WK-punt na fikse straf tijdens sprintrace Miami