Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Binotto verlaat Frankrijk met een glimlach: "Wat dat betreft hebben we een voordeel op Red Bull"

Door de crash van Charles Leclerc in Frankrijk is Ferrari belangrijke punten misgelopen, maar teambaas Mattia Binotto kan met een lach vertrekken uit Le Castellet. Hij ziet een duidelijk voordeel op Red Bull.

Slechts een van de twee Ferrari-coureurs wist punten te scoren tijdens de GP van Frankrijk. Carlos Sainz werd vijfde en klokte de snelste raceronde, terwijl teamgenoot Charles Leclerc uitviel terwijl hij aan de leiding lag. Het aantal van nul punten doet pijn voor de Monegask in het Formule 1-kampioenschap. Concurrent Max Verstappen heeft nu een voorsprong van maar liefst 63 punten. Toch blijven ze bij Ferrari positief. Teambaas Mattia Binotto kijkt terug op een weekend waarin de auto's van de Italiaanse renstal zeer snel waren. "Het was een goed weekend als we kijken naar de snelheid", relativeert hij bij onder meer RacingNews365. "De auto is erg competitief, dat is bewezen. Ik denk dat de race van Carlos dat liet zien." "Charles had poleposition en lag aan de leiding van de race. Wij hebben een voordeel ten opzichte van Red Bull als we kijken naar de bandenslijtage. In ronde 15 moest Max stoppen, terwijl wij de stint konden verlengen", aldus Binotto, die aangeeft dat Leclerc twee tot drie tienden per ronde won op Verstappen tijdens het verlengen van zijn stint. "De coureurs hebben het goed gedaan met het managen en we gaan weg uit Le Castellet met het volste vertrouwen in ons pakket en in onze coureurs."

Ferrari met een glimlach richting Hongarije

Veel tijd om stil te staan bij de crash van Leclerc en het missen van punten heeft Ferrari niet. Een week na de Franse GP staat de laatste race voor de zomerstop gepland in Hongarije. "Er zijn slechts zeven dagen om ons klaar te maken voor het volgende hoofdstuk, maar we kijken er naar uit. In Hongarije wordt het weer heel erg warm." Deze hitte is een voordeel voor de Scuderia, zo legt de Italiaan uit. "Het zal daar weer draaien om bandenmanagement en bandenslijtage. Het heeft daarom overeenkomsten met Le Castellet. Dus er zijn genoeg redenen waarom we moeten lachen en positief kunnen zijn." Binotto heeft een duidelijk doel: "In Hongarije moet ons doel niet zijn om te winnen, maar om een 1-2 te scoren."

Viaplay
x
GP China Verstappen houdt kaarten tegen de borst: "We betreden het onbekende"