Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Bleekemolen: "Alonso stapt uit voor Verstappen als het moet"

Is de strijd om Max Verstappen in de Formule 1 losgebarsten? Red Bull is natuurlijk gek op de de Nederlander, maar Mercedes en Aston Martin maken er ook geen geheim van naar de diensten van Verstappen te willen hengelen. Jeroen Bleekemolen heeft wel een idee waar Verstappen voor gaat kiezen, met alle plotwendingen van dien.

Verstappen Alonso Singapore
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen rijdt ook volgend jaar nog voor Red Bull Racing, zoveel is wel duidelijk. Maar gaat hij daar ook het seizoen afmaken? Daar is niet iedereen zeker van. Jeroen Bleekemolen in ieder geval niet, zo vertelt hij in gesprek met RacingNews365. Hij ziet het zomaar gebeuren dat hij uit gaat stappen, misschien zelfs wel tijdens het seizoen.

"Als het niet loopt - en hij zal heus niet achteraan komen te rijden - dan zie ik dat zomaar gebeuren ja. Hij heeft daar dan geen zin in", aldus de endurancecoureur in hart en nieren. Contractueel ziet hij geen bezwaren, althans geen onoverkomelijke bezwaren: "Er zal geld genoeg zijn om eventuele contracten af te kopen. En Christian Horner heeft ook al aangegeven dat als iemand echt niet voor zijn team uit wil komen, hij diegene niet kan dwingen om te blijven. En daar heeft hij ook gelijk in, daar wordt het team niet beter van."

Maar wat dan? Waar gaat hij dan naartoe? "Ik denk dat hij dan instapt bij Aston Martin, zij het na een sabbatical van een half jaar, of misschien dus wel gedurende het seizoen nog. Dat is ook absoluut niet ondenkbaar. Lawrence wil hem heel graag hebben."

Maar de vraag die dan direct op ieders lippen ligt, luidt dan: wie moet er plaats maken? Het antwoord van Bleekemolen zal misschien menigeen verbazen: "Alonso zal uitstappen op het moment dat dat moet. Die wordt daar volgens zijn contract goed voor betaald door Aston Martin en die heeft ook niet de eeuwige houdbaarheid. Die zal sowieso in 2026 wel Le Mans gaan doen met het Valkyrie-project, misschien dan wel samen met Max."

Met de suggestie dat Lance Stroll een logischer kandidaat is om opzij te stappen voor Verstappen is Bleekemolen het niet geheel eens: "Die verdient ook wel zijn plekje in de Formule 1. Die doet het eigenlijk niet zo heel slecht en Aston Martin, in alle gedaantes van het team is steeds ingericht door vader Stroll, met name voor zijn zoon. De familie Stroll sloeg een slag toen ze Alonso contracteerden, maar de familie Stroll zal zeker ook een grote slag slaan als ze Verstappen aan kunnen trekken."

Ook interessant:

Verstappen brengt Mercedes iets wat het jaren heeft gemist

Toto Wolff claimde vorige week dat Mercedes de jacht op Max Verstappen heeft gestaakt. Hoe serieus moeten we die woorden nemen? Of is het vooral om iets van rust terug te brengen binnen het team en de coureurs vertrouwen te schenken?

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappens 'laatste stap' Verstappen weet in ieder geval wat hij NIET wil