Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Red Bull Racing

Bleekemolen: "Red Bull is te enthousiast geweest over dit F1-seizoen"

Na de eerste vier Formule 1-races van 2019 is duidelijk dat Mercedes en Ferrari simpelweg sneller zijn dan Red Bull-Honda. Michael Bleekemolen vraagt zich af of de renstal van Max Verstappen dat gat überhaupt nog kan dichten dit jaar na de optimistische woorden van afgelopen winter.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen moest zich in de Grand Prix van Azerbeidzjan tevreden stellen met de vierde plek. Na de podiumfinish in Australië heeft Red Bull in de drie races erna eigenlijk geen reële kans meer gehad op zo'n resultaat.

"Dit is voor Max het maximaal haalbare, dat zegt hij zelf ook. Alle updates ten spijt - van extra pk's tot nieuwe aerodynamische onderdelen - blijft het gewoon 'net niet', wat ze ook doen", zo oordeelt Michael Bleekemolen tegenover RacingNews365.

De oud-F1-coureur meent dat het nog moeilijk wordt voor Red Bull om de achterstand op Mercedes en Ferrari dit seizoen in de lopen. Hoewel de Honda-krachtbron zich betrouwbaar toont, werd op de lange rechte stukken van het Baku City Circuit duidelijk dat Verstappen en Pierre Gasly nog steeds vermogen tekort komen.

Bleekemolen: "Eerlijk gezegd denk ik dat het een harde domper wordt. Ze kunnen geen motoren blijven wisselen vanwege de gridstraffen. Ik vraag me af of ze de capaciteiten hebben om zoveel uit de power unit te halen als Mercedes of Ferrari."

De optimistische uitspraken van vooral Red Bull-adviseur Helmut Marko en teambaas Christian Horner hebben afgezet tegen de huidige prestaties geleid tot valse verwachtingen. Dat is schadelijk, meent Bleekemolen: "Moet dit alweer een leerjaar worden voor Max? Red Bull komt steeds weer te enthousiast over, ook nu weer met elke race. Dat werkt alleen maar nadelig. Nu pas worden de stemmetjes daar geminderd, dat vind ik best jammer."

RN365 Nieuwsdossier Het laatste Max Verstappen nieuws