Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Bleekemolen telt twee voordelen voor Verstappen op Circuit Zandvoort

Max Verstappen rijdt komend weekend voor het eerst in zijn carrière de Formule 1 Grand Prix van Nederland, een echte thuisrace. Voormalig Formule 1-coureur Michael Bleekemolen telt twee voordelen voor de Red Bull-coureur.

Verstappen win Spa
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Het Circuit Zandvoort, decor voor de eerste Formule 1 Grand Prix van Nederland in 36 jaar tijd, kent geen geheimen voor voormalig Formule 1-coureur Michael Bleekemolen. Hij komt en rijdt er vaak, niet in de laatste plaats omdat zijn bedrijf Bleekemolens Race Planet daar deels gevestigd is. Daarmee biedt hij mensen de kans kennis te maken met snelle auto's én het Formule 1-circuit van Zandvoort.

Kennis maken met dat circuit deed Max Verstappen natuurlijk ook al. In competitieverband zagen we Verstappen er enkel in Formule 3-materiaal in 2014, maar daarna reed hij er nog vaak zijn rondjes, ook al op het vernieuwde circuit, bijvoorbeeld tijdens Red Bull-demo's. En dat is een voordeel voor de Red Bull-coureur, weet Bleekemolen in gesprek met RacingNews365.

"Qua baankennis... hoewel dat op dit niveau wel goed moet komen, is de voorbereidingstijd beperkt. Ze trainen niet heel veel en testen niet heel veel, voorafgaand aan zo'n evenement al helemaal niet. Ze moeten zich de baan dus wel in korte tijd eigen maken. Dus als je de baan nu al heel goed kent, is dat wel een voordeel. En Max Verstappen heeft al veel gereden de laatste tijd in Zandvoort met Porsches en dergelijken."

Dat is één voordeel voor Verstappen, het andere voordeel ligt voor de hand. Bleekemolen is van mening dat het thuisvoordeel echt kan uitmaken: "Ik zie toch wel vaak coureurs ineens in hun thuisrace, óók in andere raceklassen, beter presteren. Dat kan misschien toch die tiende per ronde schelen."

Echter, tegenover het thuisvoordeel staat misschien ook wel een thuisnadeel, maar of dat opweegt tegen de voordelen? "De hele hype eromheen is wel even wat anders. Hij (Max Verstappen, red.) kan hier niet zomaar even door het dorp lopen. En het nadeel is dat je misschien meer pr-verplichtingen hebt. Die nevenactiviteiten zijn misschien belastend, maar het is gewoon fantastisch te weten dat er miljoenen mensen zitten te kijken naar jouw verrichtingen."

Ook interessant:

Er had gewoon geracet moeten worden op Spa-Francorchamps

Had er niet gewoon geracet moeten worden op Spa-Francorchamps? Het is de vraag die centraal staat, maar bij lange na niet de enige vraag die gesteld wordt in de nieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365. Zo wordt ook besproken of Max Verstappen deze overwinning mag koesteren. En oh ja, die fout van Sergio Perez? Hoe onhandig was dat wel niet? Is zijn contract niet te vroeg verlengd?

Formule 1 GP Nederland 2021 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull