Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Oostenrijk 2024

Bleekemolen ziet extra horde voor Verstappen: "Moet nu in een keer goed"

Wordt de Grand Prix van Oostenrijk een kopie van de race in Spanje of kunnen we toch wat verrassingen verwachten? Michael Bleekemolen heeft al helemaal uitgedacht wat de uitslag van de race op zondag gaat worden, zo vertelt hij in gesprek met RacingNews365.

Verstappen race Spain
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Daar waar de concurrentie ervan overtuigd was dat Max Verstappen in Spanje de te kloppen man was, bleek dat toch niet helemaal waar te zijn. Verstappen won de race dan wel in Barcelona, maar makkelijk ging dat niet. Lando Norris kende namelijk een sterke race in de McLaren en leek sneller te zijn dan de Nederlander. Maar de blik wordt al snel gericht op Oostenrijk. Michael Bleekemolen heeft wel een idee hoe de rangorde er op de Red Bull Ring uit komt te zien, zo vertelt hij in gesprek met RacingNews365.

"Ik denk dat we weer de verdeling gaan zien zoals we die afgelopen week in Barcelona zagen. Met Red Bull op 1, McLaren op de tweede plaats en Mercedes en Ferrari daarachter. Al zet ik wel een vraagteken bij Ferrari, of die niet een plaats naar voren gaan", zo begint Bleekemolen zijn verhaal.

De Grand Prix van Oostenrijk wordt wel gekenmerkt door een sprintrace en daardoor is er slechts één vrije training van een uur over. Wie komt er dan bovendrijven? "Toch wel Max, want hij kan het altijd wel in één keer goed doen. Het is wel een probleem, dat zie je, dat hij niet de snelste is in het begin, maar uiteindelijk wel in Q3. Ik vermoed toch dat Max de beste gaat zijn. Oostenrijk is ook zijn baan en hij heeft daar goede dingen gedaan. Dus ik denk dat Max wel weer 'probleemloos' gaat winnen."

Toch ziet Bleekemolen dat Red Bull een extra horde moet nemen om de afstelling goed voor elkaar te krijgen, omdat de Oostenrijkse renstal het de laatste tijd niet voor elkaar heeft met de setup. "Dat is best wel lastig, absoluut. Je ziet steeds vaker in de vrije trainingen dat ze niet meer vooraan rijden. Nu is het ook altijd moeilijk te doorgronden, want je weet natuurlijk nooit wat ze allemaal aan het doen zijn. De banden kunnen we wel natuurlijk zien, maar rijden ze met een volle of een halfvolle tank? Maar op de een of andere manier is hij er dan in de derde training wel altijd bij."

Bleekemolen vervolgt: "Maar nu moet Max natuurlijk proberen om het in één keer goed te doen in die ene training. Maar ze hebben natuurlijk verschrikkelijk veel data van dat circuit en misschien is er hier en daar nog wat anders, maar het blijft een probleem dat iedereen waarschijnlijk wel heeft." Daarbij is er wel één voordeel: tussen de sprintrace en de kwalificatie voor de Grand Prix mag het team aanpassingen doorvoeren aan de auto. "Dat scheelt enorm, dus je kunt de schroevendraaier er gewoon bij pakken", zo grapt Bleekemolen.

Waar komt Perez terecht?

Dan richt Bleekemolen zich op de zondag in Oostenrijk. "Max is gewoon de favoriet. Als Max op kop komt, rijdt hij altijd eventjes weg. En als hij nog niet op kop ligt, dan komt hij wel op kop te liggen na een rondje. Dus dat komt allemaal wel weer goed. Hij doet het gewoon wat beter in het begin en dan heeft hij zijn voorsprong te pakken. Het gevaar is natuurlijk de safety car. Dat is natuurlijk desastreus om mee te maken."

Daarachter verwacht Bleekemolen in ieder geval niet de teamgenoot van de Nederlander. "Ik denk niet dat Perez het daar heel goed gaat doen. Als hij misschien zijn dag heeft, dan zal hij misschien in de richting kunnen komen, maar ik zie hem geen tweede plek pakken. De keren dat hij tweede werd, lagen ze gewoon zes of zeven seconden voor. Toen zat de concurrentie nog niet binnen die marge en dat zijn ze nu wel. Hij wordt daar dus geen tweede."

Daarbij loopt Perez in de kwalificatie al vaak achter de feiten aan, omdat hij het niet voor elkaar krijgt met zijn afstelling en gewoon pure snelheid tekort komt op Verstappen. Ziet Bleekemolen de Mexicaan dan überhaupt wel het derde deel van de kwalificatie halen? "Ik denk dat ze wel een paar nieuwe batterijen in zijn rug stoppen, zodat hij zelf een keer gas gaat geven. Het beroerde is natuurlijk dat ze maar een training hebben, dus lastig wordt het wel."

Maar wie vergezellen Verstappen dan wel op het podium? "De twee McLarens op de twee en derde plek, met Lando Norris voor Oscar Piastri, en de Ferrari's daarachter. Perez komt daarna pas, met excuses voor de Mexicanen, met op de zevende en achtste plek de twee Mercedessen", zo sluit Bleekemolen af.

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko neemt voorschot op F1-afscheid Verstappen